fbpx

TUNA, SUSHI & WINE FESTIVAL 2017. Festival će biti podijeljen na stručni dio i program za javnost

Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, Japanskim Veleposlanstvom u RH, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, TZ Zadarske županije i NPO JCEA Japanskim-hrvatskim Društvom razmjene te ostalim partnerima u projektu predstavlja program Tuna, Sushi & Wine Festivala 2017., koji će se održati u terminu od 01.-05. veljače 2017. godine.

Treći po redu Tuna, Sushi & Wine Festival predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem.

Festival će biti podijeljen na stručni dio i program za javnost:
Stručni dio obuhvaća edukaciju i stručnu izobrazbu chefova zadarskih restorana u kulinarskim vještinama japanskih sushi majstora. Edukaciji će prisustvovati i učenici Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole u Zadru. Za japanske uzvanike i novinare planiran je obilazak i upoznavanje Zadra i Zadarske županije.

Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća origami radionice u suradnji s Hrvatskim origami društvom u Arheološkom muzeju Zadar, posjet tuna farmi, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova, predavanje i izložbu fotografija o izlovu jadranske tune u Gradskoj loži, gastro događaj na Narodnom trgu, svečana gala večer u Arsenalu te javno otvorenje festivala uz tjedan posebne prigodne ponude specijaliteta od tune u zadarskim restoranima.

Festival se službeno otvara 1. veljače 2017. u 11 sati izložbom fotografija Danijela Kolege „Izlov“ u Gradskoj loži, Na otvorenju će biti i njegova ekselencija Keiji Takiguchi, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj te gospodin Gari Cappelli, ministar turizma Republike Hrvatske.

U subotu na Narodnom trgu u 11 sati i građani Zadra moći će probati gastro specijalitete od tune zadarskih restoranate, vidjeti kulinarske vještina majstora japanske kuhinje. Nastupit će sopranistica Mayumi Kamei te grupa Funky Sisters.

Istodobno ne Forumu je organizirano predstavljanje tradicionlanih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova