round image on layout top

USKOK ISTRAŽUJE VELIKU PLJAČKU U NP KORNATI Masovno se ‘muljalo’ s duplim ulaznicama, u svoje džepove strpali više stotina tisuća kuna

20. veljače 2017. by urednik divider image

Ravnatelj Nacionalnog parka Kornati Josip Zanze, potvrdio je u ponedjeljak da je protiv zasad nepoznatih osoba podnio kaznenu prijavu zbog “makinacija” s ulaznicama u Kornate čime je njegova ustanova oštećena za više stotina tisuća kuna.

“Istina je da sam u petak podnio kaznenu prijavu i to je sve što vam u ovom trenutku mogu reći o tome”, kazao je kratko Zanze.

O kaznenoj prijavi obaviještena je i predsjednica Upravnog vijeća Nacionalnog parka Kornati, Anita Babačić – Ajduk.

“U četvrtak su mi javili da postoji osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela kojim je značajno oštećen nacionalni park i nadam se da će nadležne službe što prije utvrditi sve činjenice i onemogućiti ponavljanje tog kaznenog djela”, rekla je šturo Babačić-Ajduk koja u interesu kriminalističkog istraživanja nije mogla otkriti detalje o tomu kako se ‘muljalo’ s ulaznicama.

Da je u tijeku istraživanje u NP Kornati, dali su u ponedjeljak naslutiti i u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj. “Ako se nešto po tom slučaju radi, riječ je o aktivnostima iz nadležnosti Uskoka. Do ovog trenutka mi ne provodimo izvide na te okolnosti, ali bude li potrebno asistirati Uskoku, uključit ćemo se”, rekli su u ponedjeljak ujutro u šibenskoj policiji.

Prema neslužbenim informacijama, sumnja se u nezakonitosti s takozvanim ‘duplim’ ulaznicama koje se izdaju kad gosti parka izgube originalnu kartu. Takve ulaznice navodno su se pravile masovno, a novac je umjesto u blagajni Nacionalnog parka Kornati ostajao u privatnim džepovima.

Informaciju da je prijevaru otkrila interna kontrola parka nakon što je lani uveden elektronski sustav kontrole naplate, u ponedjeljak nije bilo moguće potvrditi jer u interesu kriminalističkog istraživanja nadležni nisu bili spremni otkrivati detalje o slučaju.

ZDdanas/HinaMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr