round image on layout top

USKOK ISTRAŽUJE VELIKU PLJAČKU U NP KORNATI Masovno se ‘muljalo’ s duplim ulaznicama, u svoje džepove strpali više stotina tisuća kuna

20. veljače 2017. by urednik divider image

Ravnatelj Nacionalnog parka Kornati Josip Zanze, potvrdio je u ponedjeljak da je protiv zasad nepoznatih osoba podnio kaznenu prijavu zbog “makinacija” s ulaznicama u Kornate čime je njegova ustanova oštećena za više stotina tisuća kuna.

“Istina je da sam u petak podnio kaznenu prijavu i to je sve što vam u ovom trenutku mogu reći o tome”, kazao je kratko Zanze.

O kaznenoj prijavi obaviještena je i predsjednica Upravnog vijeća Nacionalnog parka Kornati, Anita Babačić – Ajduk.

“U četvrtak su mi javili da postoji osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela kojim je značajno oštećen nacionalni park i nadam se da će nadležne službe što prije utvrditi sve činjenice i onemogućiti ponavljanje tog kaznenog djela”, rekla je šturo Babačić-Ajduk koja u interesu kriminalističkog istraživanja nije mogla otkriti detalje o tomu kako se ‘muljalo’ s ulaznicama.

Da je u tijeku istraživanje u NP Kornati, dali su u ponedjeljak naslutiti i u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj. “Ako se nešto po tom slučaju radi, riječ je o aktivnostima iz nadležnosti Uskoka. Do ovog trenutka mi ne provodimo izvide na te okolnosti, ali bude li potrebno asistirati Uskoku, uključit ćemo se”, rekli su u ponedjeljak ujutro u šibenskoj policiji.

Prema neslužbenim informacijama, sumnja se u nezakonitosti s takozvanim ‘duplim’ ulaznicama koje se izdaju kad gosti parka izgube originalnu kartu. Takve ulaznice navodno su se pravile masovno, a novac je umjesto u blagajni Nacionalnog parka Kornati ostajao u privatnim džepovima.

Informaciju da je prijevaru otkrila interna kontrola parka nakon što je lani uveden elektronski sustav kontrole naplate, u ponedjeljak nije bilo moguće potvrditi jer u interesu kriminalističkog istraživanja nadležni nisu bili spremni otkrivati detalje o slučaju.

ZDdanas/HinaRAVNATELJ LUČKE UPRAVE...

Povodomo dodjeljivanja koncesije nad lukom Gaženica, oglasila se i Lučka...

read more

PREDSJEDNIK HVIDRA-e...

U svjetlu najnovijih događanja oko prihvaćanja jedine ponude zakoncesiju u...

read more

SABORSKI ZASTUPNIK MIRO...

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj održao je danas stanku u Hrvatskom saboru o...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr