round image on layout top

Više od 1,200 ljudi uživalo na završnom spektaklu Tuna, Sushi & Wine festivala

7. veljače 2017. by urednik divider image

Više od tisuću i dvjesto Zadrana, gostiju i uzvanika na gala večeri u zadarskom „Arsenalu“ uživalo je u demonstraciji obrednog rezanja tune, egzotičnog Maguro Kaitai Showa, kao vrhunca trećeg izdanja petodnevnog „Tuna, Sushi & Wine festivala“. Slavni japanski masterchef Toshihiro Nakatsuji kojega u Japanu na televizijskom showu gleda 14 milijuna ljudi, uz pomoć sushi majstora Tomislava Begića i Terumi Miyake iz zagrebačkog „Ginger Sushija“, Okamoto Masahiroa iz splitskog sushi bara „Samurai“ i glavnog asistenta Kevina Ljošaja, učenika 3. razreda Hotelijersko ugostiteljske i turističke škole u Zadru, rezali su tunu pripremajući je za izradu tradicionalnog sushija. Nekoliko tisuća najslasnijih sushi i sashimi smotuljaka nestalo je s pladanja u rekordnom roku, a u kasnijem dijelu programa posluženo je još toliki broj raznih manjih i većih delicija od tune u maštovitim kombinacijama.

Među uglednim gostima koji su do vrha napunili terasu „Arsenala“ bili su gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, general Ante Gotovina sa suprugom Dunjom, zadarski dožupan i novi kandidat HDZ-a a župana Zadarske županije Božidar Longin, kao i mnogi predstavnici partnera zadarskog festivala; NPO JCEA Japansko-hrvatskog društva razmjene, restorana, hotelskih tvrtki te brojnih grupa iz Zagreba, Rijeke, Splita i Dubrovnika.

Gala večer vodio je Frano Ridjan, a nakon što je hrvatsku himnu i domoljubnu pjesmu „U boj! U boj!“ – uklopljenu u operu „Nikola Šubić Zrinski“ i naročito popularnu u Japanu – izvela japanska sopranistica Mayumi Kamei, u glazbenom dijelu programa nastupili su pjevačica Minami Kayoko uz zadarski jazz bend „Black Coffee“ te omiljeni i ekstravagantni Jacques Houdek.

Ovaj spektakl hrane, japanske kulture, okusa i mirisa orijentalne tradicije sljubljene s domaćom tunom i autohtonim zadarskim gastro proizvodima – zadarskim crnim tartufima, pršutom, vrhunskim vinima „Kraljevskih vinograda“ – podržali su 75 najboljih japanskih, hrvatskih i zadarskih chefova iz 26 restorana i hotelskih tvrtki, kao i učenika Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole te Poljoprivredno prehrambene i veterinarske škole u Zadru. U medijskom smislu ovogodišnji TSWF je uz hrvatske i japanske, obišao i sve talijanske domove putem tiskanih medija, velikog broja objava na online news portalima te najavama o Zadru i festivalu na programu RAI-a i Berlusconijevog „Mediaseta“. Bio je to dio ciljane marketinške strategije Hrvatske turističke zajednice.

Treći hrvatsko-japanski gastronomski festivala organizirala je Turistička zajednica Grada Zadra uz podršku i suorganizaciju Grada Zadra, NPO JCEA Japansko-hrvatskog Društva razmjene, Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj i Počasnog Konzulata Republike Hrvatske u Osaki.Marjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr