round image on layout top

HNK U četvrtak ne propustite pogledati nagrađenu predstavu LAŽIVAC

21. ožujka 2017. by urednik divider image

u četvrtak, 23. ožujka s početkom u 20 sati ne propustite pogledati nagrađenu predstavu LAŽIVAC Marijane Nole nastalu prema komediji „Lažac“ Carla Goldonija u režiji Zorana Mužića te u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Predstava je svojevrsni nastavak Molièreove adaptacije Škrtičine, šibenske hit predstave istog kreativnog dvojca.

Igraju: Jakov Bilić, Mate Gulin, Anđelko Babačić, Joško Ševo, Franka Klarić, Danira Gović, Oriana Kunčić, Ivo Perkušić, Jasminka Antić i Jere Svračak.

Scenografiju potpisuje Branko Lovrić Caparin, kostimografiju Sara Lovrić Caparin, koreografiju Zorana Mihelčić, autorica glazbe je Sanja Vrančić, oblikovatelj svjetla Josip Bakula, majstor tona Pavle Karega te inspicijent Sergej Mioč.

Komedija Carla Goldonija (1707.) Il bugiardo ( Lažac) napisana je 1750. godine i otada je nebrojeno puta uprizorena na svjetskim pozornicama. Budući da i nakon više od 260 godina nije izgubila na svojoj aktualnosti može se reći da je Lažac jedna od najboljih komedija koje su ikad napisane.
Šibenska verzija Goldonija, nastala na tradiciji comedie del arte je predstava univerzalnog mediteranskog karaktera koja je svojim izričajem i prepoznatljivim mediteranskim duhom duboko ukorijenjena u naše ljude. Tako stari Pantalone postaje Frano Crnogaća, ribar iz Mandaline, Dottore – gradski sudac Paško Balancana, Arlechinno i Brighella su Grubiša i Dragica, a mladi venecijanski zaljubljenici postaju šibenski mladići i djevojke.

Nagrada: 23.Festival glumca – Nagrada za glavnu mušku ulogu -Joško Ševo za ulogu šjor Paška Balancane
Predstava je u dramskoj pretplati i u slobodnoj prodaji. Cijena ulaznice iznosi 60,00 i 50,00 kuna, a mogu se kupiti na blagajni HNK Zadar ( radno vrijeme: 11-13h, 18-20h).MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr