round image on layout top

KANDIDATKINJA AKCIJE MLADIH ZA GRADONAČELNICU ZADRA Marjana Botić: Gdje bi Zadar bio da Renata Peroš nije ukrala vlast Stanislavu Antiću – mi ćemo ostvariti njegov san!

23. ožujka 2017. by urednik divider image

Još četiri godine privatiziranja javnih prostora i unuštavanje gospodarskog tkiva Zadar neće izdržati i zato u Akciji mladih smatramo da je vrijeme da ponudimo mehanizme kako ćemo zaustaviti propadanje grada, zaposliti ljude, oživjeti proizvodno gospodarstvo, pomoći mladim i siromašnim obiteljima koje sadašnja vlast i sustav tjeraju iz grada i Hrvatske. Zato idem u borbu za povratak gospodarske snage Zadra, povratak urbanog, mediteranskog grada, bez nepravednih socijalnih razlika, s dobrim obrazovanjem, a ponajviše za grad u kojemu će se moći zapošljavati i dostojanstveno živjeti i raditi, izjavila je Marjana Botić predstavljajući ispred vrata zadarske gradske uprave svoju kandidaturu za gradonačelnicu Zadra ispred Akcije mladih.

Marjana Botić je kazala da joj je jedini gradonačelnički uzor Kažimir Zanki, ali je podsjetil i na Stanislava Antića kojemu je “Renata Peroš doslovno ukrala vlast”.

– Moja kandidatura je slijedeći korak prema planovima Akcije mladih i nezavisnih.

Jedan mandat Akcije mladih priznati će te postigao je više nego 25 godina rada druge nazovi oporbe u Zadru. Još četiri godine privatiziranja javnih prostora i uništavanja gospodarskog tkiva Zadar neće izdržati. To je svima jasno: nakon preko 300 naših javnih dopisa, polemika, prijava, prijedloga – nema šanse da to itko nije shvatio.

Zato u Akciji mladih i nezavisnih smatramo da je vrijeme da ponudimo mehanizme kako ćemo korak po korak izaći iz propadanja grada.
Kako ćemo a to nam je najvažnije zaposliti ljude, oživjeti proizvodno gospodarstvo, pomoći mladim i siromašnim obiteljima koje sadašnja vlast i sustav tjera iz Zadra i Hrvatske. To želimo zaustaviti i stvarati zdrave uvjete za zapošljavanje.
Prema planovima Akcije mladih na područjima kojima se do sada bavimo zaštita i upotreba resursa u skladu sa javnim, a ne privatnim interesima, gospodarenje otpadom, zaštita i upotreba mora, turizam kao dodatna djelatnost, a proizvodnja od hrane do industrijskih proizvoda primarna, promet – posebno pomorski – ono je gdje mi vidimo ogromne potencijale kojima možemo vratiti mudar korak po korak 20 000 radnih mjesta uništenih pljačkom poslije Domovinskog rata.

Zato je zapalo mene da predstavljam taj idući korak: pri tome jedini gradonačelnik Zadra do sada koji mi je uzor je pokojni Kažimir Zanki, odnosno ako ste se ikada pitali kako bi grad izgledao da sadašnja vlast nije kupovinom Renate Peroš doslovno ukrala vlast gospodinu Stanislavu Antiću – onda na izborima u svibnju zaokružite moje ime i listu Akcije mladih i nezavisnih jer mi to želimo dosanjati.
Pokušajte zamisliti koliko bi Zadar drugačije izgledao da je došao čovjek koji je htio Zadru dati nova radna mjesta, javne prostore, dobru kvalitetu života – e taj san koji mu je ukraden mi želimo ostvariti.
Jednom otočaninu su to ukrali, mislim da je Božja pravda da jednoj otočanki to vrati: kao nezavisna kandidatkinja Akcije mladih idem zato u borbu za povratak gospodarske snage Zadra i za povratak urbanog, mediteranskog grada, bez nepravednih socijalnih razlika, sa dobrim obrazovanjem, sportom za sve skupine građana osobito djecu, profesionalnim institucijama, a ponajviše grada u kojem će se moći zapošljavati i dostojanstveno raditi. Živjeti sa obitelji i prijateljima.

Prvi korak u mojoj kandidaturi je da me podržite da uđem u drugi krug za izbor gradonačelnice; tada ću moći još bolje prikazati koje sve poteze mislimo odmah, odgovorno i hrabro povući kako bi Zadar ponovno bio grad jake proizvodnje, a ne samo uslužnih djelatnosti.
Treba zaštiti ono što još nije oduzeto Gradu; Jazine, Poluotok… – Akcija mladih jedina se zna boriti za pravednu gospodarsku utakmicu, a ne da se jedni ulagači protežiraju i tjeraju drugi koji nisu u interesnoj grupaciji vladajućih. Samo je Akcija mladih sposobna dobiti tu bitku sada u Zadru jer se ne borimo za svoje fotelje, koje su nam se itekako nudile i nude, nego za interese grada, svih naših sugrađana. Ja ne bi mogla biti gradonačelnica i nazivati se uspješnom k tome, što je suludo dok god i jedna obitelj u gradu mora koristiti socijalnu samoposlugu. Dok god postoji jedan čovjek koji želi pošteno raditi da prehrani svoju obitelj a ne može naći posao koji je dostojno plaćen – to nije grad dostojan prijašnje snage Zadra. Ja bi se pokrila ušima da sam ikada sudjelovala u vlasti koja je od Zadra napravila ovo. Zato se kandidiram da ponudim zaposlen i dostojan Zadar, rekla je Botić.

Ante Rubeša je izjavio:

– Poštovani pozvali smo vas kako bi vam predstavili kandidatkinju Akcije mladih i nezavisnih za gradonačelnicu Grada Zadra. Naša kandidatkinja je gospođa Marjana Šešelja Botić, najbolja županijska vijećnica, koja je predanim radom praktički sama dirigirala kompletnom oporbom u županijskoj skupštini, koja prije pojave Akcij mladih i nezavisnih praktički kao da nije ni postojala. Marjana je nezavisni kandidat na listi akcije mladih, koja je u svom dosadašnjem radu na stručnom i privatnom polju postigla vrhunske rezultate, te je bila nosioc više inicijativa, za zaštitu okoliša i Jadranskog mora, za oživljavanje i razvijanje otoka za koje se zalagala kao najaktivniji član otočkog sabora, te niza akcija za zaštitu prava radnika od kojih je najpoznatiji mirni prosvjed ispred trgovačkih lanaca zbog robovlasničkog odnosa prema radnicama. Marjana je supruga i majka dvije prekrasne curice, Marjana je dobrovoljac domovinskog rata, Marjana je naš najstručniji i najkvalitetniji kadar, ona je naša Zadranka, ona će biti buduća gradonačelnica svih Zadrana.

Izjava Marko Pupić-Bakrač:
U ovih četiri godine kao oporba radili smo više nego kompletna oporba u zadnjih 25 godina. Došlo je vrijeme da naše djelovanje podignemo na višu razinu.  Ukoliko nam birači daju povjerenje za ostvarivanje našeg programa pod nazivom Deklaracija zadarskog preporoda u Zadru će doći do demografskog i gospodarskog tsunamija. Pozivam birače da napokon prestanu glasati za stranke i počnu glasati za ljude.
Dosadašnjim radom u bolnici Dr. Branko Dukić pokazao je da je izvaredan liječnik, a djedovanjem u vijeću i politici pokazao se kao iznimno loš vijećnik i političar. Njegovim eventualnim izborom grad će biti na dvostrukom gubitku. Izgubili bi vrhusnkog liječnika, a dobili lošeg gradonačelnika.
Glas za SDP je glas za karijetu Sabine Glasovac. Ona je copy-paste Ingrid Antičević Marinović. Sada bi htjela zasjesti u Bernardićevu fotelju. Njezinim ambicijama svemir je granica, a Zadar odskočna daska.

Naša kandidatkinja za gradonačelnicu Marjana Šešelja Botić po svojim mogućnostima, radnim i mentalnim kapacitetima je XXL kandidat u odnosu na kandidate HDZ-a i SDP-a.

Akcija mladih će sljedećeg tjedna predstaviti i svog kandidata za župana, te zamjenike i ljude s lista koje sigurno neće ulaziti u koaliciju ni HDZ-om ni s SDP-om.

ZDdanasMARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr