fbpx

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Jasno smo artikulirali da sustav kriminalno-interesnog umrežavanja nemamo namjeru mijenjati iznutra već da ga namjeravamo srušiti!

U redakciju nam je stiglo priopćenje Marka Pupića Bakrača, kandidata Akcije mladih i nezavisnih za župana, u kojem se osvrće na predizborne pregovore s MOST-om. Priopćenje prenosimo u cijelosti.


– U posljednjih nekoliko dana u javnosti je prisutna fama oko kontakata AM i nezavisnih sa MOSTom. Učestalo se javljaju dezinformacije i kriva tumačenja tih razgovora. Najnormalnija je stvar da se u predizborno vrijeme pregovara. Uostalom neposredno prije prošlih lokalnih izbora pregovori AM sa nezavisnim kandidatima rezultirali su prirodnom koalicijom koja perfektno funkcionira do današnjeg dana.

Neki pregovori završe dogovorom većina ipak ne. Prije lokalnih izbora vodili su se razgovori sa još nekim nezavisnim opcijama, također i prije parlamentarnih izbora. Vode se i sada. Stav AM i nezavisnih u tim pregovorima je jasan. Nema koalicije sa SDP-om i HDZ-om ni prije ni posle izbora. Ciljevi i mete su označeni, program napisan. Dakle ukoliko dobijemo povjerenje birača naše djelovanje biti će kontinuirani nastavak onoga što smo radili do sada.

Rekao bih da nikako ne stoje primjedbe o našem destruktivnom djelovanju. Naime u ovom mandatu u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini dali smo višestruko više akata, amandmana i prijedloga nego sva ostala oporba zajedno. Vladajući su ih sve odbili. Tko je onda tu destruktivan? Što bi mi to kao oporba trebali raditi? Ako je ovo što smo radili destrukcija valjda bi konstrukcija bila kada bi podržavali vladajuće!? Kao što je radio SDP u Županijskoj skupštini. Jasno smo artikulirali da ovaj sustav kriminalno-interesnog umrežavanja nemamo namjeru mijenjati iznutra već da ga namjeravamo srušiti. Kroz sve ove godine političkog pluralizma u Zadru mnogi nezavisni i treće opcije pokušavali su raditi za “dobrobit” grada i „mijenjati” HDZ koalirajući s njima, zauzimajući fotelje i nomenklature. To nije naš put. AM i nezavisnih bilo da će ići samostalno ili sa partnerima imati će neprobojnu listu sastavljenu od provjerenih ljudi.

I na lokalnim izborima i na izborima za mjesne odbore javno smo podržavali nezavisne liste i kandidate. Tako i ovaj put svim nezavisnim i trećima želimo što više glasova i mandata a HDZu i SDPu što manje.

Kod mene osobno nema nikakvog pritiska od rezultata. Tu smo ako nas trebate, ako ne Bogu hvala. Više vremena za obitelj, druge aktivnosti… mirniji život.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač