round image on layout top

MARKO PUPIĆ BAKRAČ OBRATIO SE USKOK-U I JAVNOSTI: Glas za Kalmetu je glas za Sinovčića, a od USKOK-a tražim zabranu djelovanja Sinovčića u Nogometnom savezu!

2. ožujka 2017. by urednik divider image

Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač obratio se javnosti priopćenjem, uz koje je priložio dopis USKOK-u u kojem traži mjeru zabrane obnašanja funkcija Renu Sinovčiću u Nogometnom savezu Zadarske županije. Dopis USKOK-u Pupić Bakrač je na znanje proslijedio i predsjednici RH, predsjedniku sabora RH, Hrvatskom olimpijskom odboru, Hrvatskom nogometnom savezu te državnoj tajnici Središnjeg ureda za sport. Priopćenje prenosimo u cijelosti kao i dopis poslan USKOK-u.


Sinovčićev javni istup dva dana prije izborne skupštine Nogometnog saveza Zadarske županije spada u anale bizarnosti. Sebe prikazuje moralnom vertikalom kojeg se napada lažima,tendencioznim prikazivanjem i iskrivljavanjem činjenica.

Tko je i što je Reno Sinovčić? Da li je on vrhunski intelektualac i sposoban poslovni čovjek ili lik koji zavrće ruke!? Mislim da po tom pitanju zadarsku javnost nije potrebno educirati. Samo ću podsjetiti da sam u svojim istupima javno govorio o izvlačenju novca iz NK Zadar, financijskim malverzacijama u medijskoj kući Vox, makinacijama na i oko izborne skupštine Športske zajednice Zadarske županije. Ono što sam govorio potvrđeno je nalazima financijskih vještaka i podizanjem optužnica u slučaju NK Zadar i Vox-a, pravorijekom Ureda državne uprave u slučaju skupštine Športske zajednice Zadarske županije. Svi moji navodi pokazali su se točnima, svi navodi Rena Sinovčića netočnima.

Što se tiče skupštine Nogometnog saveza Zadarske županije 26 potpisa potpore kandidaturi Rena Sinovčića za predsjednika prikupljano je na sličan način kao i potpisi potpore za predsjednika Športske zajednice Zadarske županije, dakle protupropisno. Potpise i pečate su davale neovlaštene osobe, bez odluka ovlaštenih upravljačkih tijela klubova. Neki potpisnici su mi priznali da nisu imali pojma što potpisuju, da su davali potpis i pečat na benzinskim crpkama, da su na njih vršeni pritisci.

Što će i kako će biti na izbornoj skupštini 03.03.2017. godine u 18 sati u hotelu Kolovare ? Da li će većina klubova bojkotirati skupštinu, srušiti kvorum i spriječiti izbor Rena Sinovčića za predsjednika Nogometnog saveza Zadarske županije? Vidjeti ćemo. Bilo kako bilo da se kvorum i namakne skupština će biti poništena zbog nepravilnosti u sazivanju i prikupljanju potpisa potpore. Ako ništa drugo 03.03.2017 godine postati će bjelodano jasno koji nogometni klubovi u županiji promoviraju sport i odgoj mladeži a koji se koriste slično kao što se koristio NK Zadar za kriminalne aktivnosti i pranje novca. Kao inspektor Republike Hrvatske imam znanja, volje i resursa da se pozabavim ovim potonjima. Smatram to moralnom obvezom i jednom od prioritetnih aktivnosti.

Među svim netočnim tvrdnjama Rena Sinovčića možebitno se jedna pokaže točnom. Unatoč poništenju skupštine Športske zajednice Zadarske županije i makinacija sa skupštinom Nogometnog saveza Zadarske županije moguće je da Reno Sinovčić na ponovljenim skupštinama postane predsjednik jedne i druge institucije. Naime u Zadru se ni čistačice u školama i vrtićima ne primaju na posao bez političkog amenovanja a kamoli se postaje predsjednikom tako bitnih sportskih institucija. Do sada je Reno Sinovčić u svojim nastojanjima neosporno imao potporu Božidara Kalmete. Vjerujem da će tako biti i ubuduće.

Glas za Božidara Kalmetu je glas za Sinovčića, Livakovića , njima slične i njihove rabote. Uvijek bilo i biti će.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač


Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta vijećnik Pupić Bakrač poslao je dopis slijedećeg sadržaja:

“Poštovani, nakon završetka istrage podigli ste optužnicu u tzv. aferi Ribar protiv Rena Sinovčića. Tom prilikom ste Renu Sinovčiću izrekli mjeru zabrane obavljanja funkcija u NK Zadar. Na izbornoj skupštini Nogometnog saveza Zadarske županije koja je sazvana za 03.03.2017 godine u 18 sati Reno Sinovčić je kandidat za predsjednika Nogometnog saveza Zadarske županije. Budući da je funkcioniranje NK Zadar u svezi sa radom Nogometnog saveza Zadarske županije molim Vas da mjeru zabrane obnašanja funkcija Renu Sinovčiću proširite na Nogometni savez Zadarske županije“, stoji u dopisu USKOKU-u.”MARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr