fbpx

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Ova lakrdija sa skupštinama Športske zajednice i Nogometnog saveza otvoreno je bacanje rukavice u lice USKOK-u, DORH-u i pravnoj državi!

Nakon „prijateljskog” uvjeravanja na odgođenoj izbornoj sjednici Nogometnog saveza Zadarske županije 10.03.2017 godine pojavio se nešto veći broj skupštinara. Koliko je od njih imalo uredne verifikacije, načinom na koji je skupština sazvana te kako su prikupljani potpisi potpore za predsjedničku kandidaturu Rena Sinovčića, bavit će se Ured državne uprave.

Naime kao što sam Uredu državne uprave podnio podnesak u kojem sam ih upozorio na protupropisne radnje na izbornoj skupštini Športske zajednice Zadarske županije pa je ta skupština poništena, isto ću učiniti i sada. Radnje na obje skupštine su gotovo identične. Uvjeren sam da će i epilog biti isti, odnosno da će i skupština Nogometnog saveza Zadarske županije biti poništena.

Kolika je razina nebuloznosti u svim ovim događanjima najbolje pokazuje izjava Rena Sinovčića na skupštini da je on većinski vlasnik NK Zadra i da će se početi brinuti o njemu od ponedjeljka (13.03.2017)!? Većinski dioničar NK Zadra je Grad Zadar sa 41,03% dionica, uz to tvrtka u vlasništvu Grada Vodovod d.o.o posjeduje 4,32% dionica.

Reno Sinovčić je posjedovao 35% dionica NK Zadra. Kažem posjedovao budući je na te dionice stavljena blokada jer su one prema optužnici u aferi Ribar stečene na osnovu nepostojećeg potraživanja koji je pretvoren u vlasnički udio (dionice). I bit će blokirane do završetka sudskog postupka. Osim toga USKOK je Renu Sinovčiću izrekao mjeru zabrane obnašanja funkcija u NK Zadar pa se on niti ima što niti smije baviti nogometnim klubom.

Ova lakrdija sa skupštinama Športske zajednice Zadarske županije i Nogometnog saveza Zadarske županije otvoreno je bacanje rukavice u lice USKOK-u, DORH-u, pravnoj državi. To nikako neće dobro završiti po Rena Sinovčića. Dodatno se otežava i njegov položaj u procesu koji ga čeka. Vjerojatno mu je zbog toga i takvog iracionalnog ponašanja njegov odvjetnik Mate Matić prije nekoliko dana otkazao punomoć za zastupanje.

Rad Športske zajednice Zadarske županije trenutno je u blokadi, a po svoj prilici sličan scenarij čeka Nogometni savez Zadarske županije.

Sramotno, bijedno i žalosno!

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra

Marko Pupić-Bakrač