round image on layout top

Na brdu Križ iznad Bibinja netko je digao u zrak lovačku kuću

6. ožujka 2017. by urednik divider image

Bombaški napad u Bibinjama. Bili bi mrtvi da smo u nedjelju išli na čeku Na brdu Križ iznad Bibinja netko je digao u zrak lovačku kuću, bivši bunker. Lovci su ogorčeni činom. Nakon dojave o miniranju bunkera, na intervenciju je izašla policija koja traži krivca

Dijelovi betonskih zidova i peke ostali su razbacani na sve strane nakon što je netko u noći na nedjelju iznad Bibinja na brdu Križ minirao bunker koji su lovci pretvorili u lovačku kuću. Nasreću nitko u eksploziji nije stradao.

Lovci zadarske Lovačke udruge Diana ogorčeni su onime što su zatekli u nedjelju ujutro. Njihova lovačka kuća u koju je uloženo više od 50.000 kuna je uništena. U nedjelju iza ponoći, kako su nam rekli, nepoznati počinitelj ili više njih su minirali lovačku kuću. Od siline eksplozije, peka koju su lovci napravili razletjela se u komadiće, a betonski zidovi su se raspali na dijelove.
– Sve je izletjelo van, a popucao je i armirani beton. Minirano je oko 1 sat u noći na nedjelju. Sve je uništeno i zgroženi smo ovakvim činom. Ne sumnjamo na nikoga, a zašto je netko minirao bunker nam nije poznato. Ni sa kim nismo u svađi niti smo imali okršaje. Šokirani smo i zgroženi ovakvim činom. Mogao je netko biti i unutra – kazao je lovnik Vedran Lukić. Policija je napravila očevid te traga za nepoznatim bombašem. Inače, prije tjedan dana lovci zadarske udruge Diana u kojoj je oko 500 članova su se okupili kod bunkera.

Sad više nemaju više mjesto za druženje. Nadaju se da će policija otkriti krivca za ovaj sramotan čin.

– Mi pretpostavljamo kako je to bilo između subote u 14 sati i nedjelje u 9 ujutro, a to je vrijeme kada nitko iz lovačkog društva nije tamo bio. Dojavu o napadu dobili smo od lovnika društva u nedjelju u 9 ujutro, kažu iz policije. Ukoliko pronađu napadača ili više njih, oni će dobiti kaznene prijave za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.MARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr