round image on layout top

NAJSKANDALOZNIJA IZJAVA DOSAD Kolinda jednom rečenicom pljunula na pravnu državu

7. ožujka 2017. by urednik divider image

U velikom preokretu u aferi “Dnevnice”, poslije svega što je isplivalo nakon jučerašnje zajedničke (i neuobičajene) konferencije Andreja Plenkovića i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, pomalo je ispod radara prošla današnja izjava predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

A izjava je, u najmanju ruku, skandalozna na više razina.

“Apeliram na državne institucije, u ovom slučaju DORH, da rade svoj posao”, rekla je Kolinda. Bilo bi dobro da je tu i stala.

No, nažalost nije.

“Nažalost, ovo neprestano vađenje nekakvih kostura iz ormara i dalje vodi ka eroziji povjerenja građana u političare i institucije. Ovo je slučaj koji pokazuje da bi se DORH trebao baviti istragama o onome što se događa danas, a ne se neprestano vraćati godinama i godinama u prošlost“, rekla je Grabar-Kitarović.

Što je predsjednica ovom izjavom željela reći? Da se DORH ne bi trebao baviti sumnjivim stvarima ako su se dogodile u prošlosti? Pitanje je čime bi se onda trebao baviti.

Nažalost, predsjednica svoju izjavu nije pojasnila.

Za nju su malverzacije koje su se događale u zadnjih nekoliko godina, a koje su trajale do prije nekoliko mjeseci ili tjedana, “vraćanje godinama i godinama u prošlost”.
Osim što je ovom izjavom relativizirala kriminal (do kojeg je nedvojbeno došlo, samo još treba utvrditi tko je kriv), Kolinda je ovom bizarnom izjavom udarila u same temelje pravne države.

Koja je poanta njene izjave? Zločin je zločin samo kad se događa u sadašnjosti. U prošlosti je to, kako kaže Kolinda, “neprestano vađenje kostura iz ormara”.

Izvor: Index.hrMarjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr