round image on layout top

NAJSKANDALOZNIJA IZJAVA DOSAD Kolinda jednom rečenicom pljunula na pravnu državu

7. ožujka 2017. by urednik divider image

U velikom preokretu u aferi “Dnevnice”, poslije svega što je isplivalo nakon jučerašnje zajedničke (i neuobičajene) konferencije Andreja Plenkovića i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, pomalo je ispod radara prošla današnja izjava predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

A izjava je, u najmanju ruku, skandalozna na više razina.

“Apeliram na državne institucije, u ovom slučaju DORH, da rade svoj posao”, rekla je Kolinda. Bilo bi dobro da je tu i stala.

No, nažalost nije.

“Nažalost, ovo neprestano vađenje nekakvih kostura iz ormara i dalje vodi ka eroziji povjerenja građana u političare i institucije. Ovo je slučaj koji pokazuje da bi se DORH trebao baviti istragama o onome što se događa danas, a ne se neprestano vraćati godinama i godinama u prošlost“, rekla je Grabar-Kitarović.

Što je predsjednica ovom izjavom željela reći? Da se DORH ne bi trebao baviti sumnjivim stvarima ako su se dogodile u prošlosti? Pitanje je čime bi se onda trebao baviti.

Nažalost, predsjednica svoju izjavu nije pojasnila.

Za nju su malverzacije koje su se događale u zadnjih nekoliko godina, a koje su trajale do prije nekoliko mjeseci ili tjedana, “vraćanje godinama i godinama u prošlost”.
Osim što je ovom izjavom relativizirala kriminal (do kojeg je nedvojbeno došlo, samo još treba utvrditi tko je kriv), Kolinda je ovom bizarnom izjavom udarila u same temelje pravne države.

Koja je poanta njene izjave? Zločin je zločin samo kad se događa u sadašnjosti. U prošlosti je to, kako kaže Kolinda, “neprestano vađenje kostura iz ormara”.

Izvor: Index.hrMARJANA BOTIĆ...

Gradska vijećnica Akcije mladih, Marjana Botić poslala je priopćenje za...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ HDZ...

Priopćenjem za medije oglasio se Marko Pupić-Bakrač, županijski vijećnik...

read more

BURNA SJEDNICA Sabljar...

Predsjednica županijskog SDP-a, Renata Sabljar Dračevac, kao članica Odbora...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr