fbpx

NK ZADAR RUŠI IZBOR SINOVČIĆA Svetko Ćustić: Izbor Rena nije bio zakonit, on nije mogao biti kandidat za predsjednika!

Nogometni Klub Zadar zatražit će od Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji ocjenu zakonitosti Skupštine Nogometnog saveza Zadarske županije (NSZŽ) koja je održane prošlog petka i na kojoj je većinom glasova za predsjednika izabran Reno Sinovčić, piše portal Zadarski.hr

Da će tražiti ocjenu zakonitosti Skupštine NSZŽ potvrdio nam je predsjednik NK Zadar Svetko Ćustić nakon što je medijima uputio klupsko priopćenje u kojem se oštro napada Sinovčića i optužuje ga “strahovladu u NK Zadar”, ali i za manipulaciju novcem koji je dolazio u klub, poglavitio novcem od transfere igrača, redom poznatih zadarskih internacionalaca.

– Nekoliko je stvari sporno u vezi održane Skupštine i mi ćemo tražiti da se sve dvojbe provjere i utvrde od strane nadležnog županijskog ureda – kaže Ćustić nabrajujući greške i propuste koji, po njemu, dovode u pitanje regularnost Skupštine i Sinovčićev izbor za predjednika.

– Prvo, Sinovčić je najprije sakupio 26 potpisa klubova za Skupštinu i tek je onda raspisao izbore za novo vodstvo udruge. Time je onemogućio druge da se kandidiraju za mjesto predsjednika, a sebe je stavio u povoljniju poziciju, iako u tom trenutku nije predstavljao niti jedan nogometni kolektiv iz naše županije. Naime, da bi se mogao kandidrati, Sinovčić je trebao biti predstavnik nekog kluba. Izbori su bili raspisani 3. veljače, a Sinovčić je dobio potporu novigradskog NOŠKA tek 10. veljače.

Treće, od dana raspisivanja izbora do izborne skupštine treba proći 30 dana. No, u ovom slučaju prošlo je samo 28, jer veljača ima toliko dana – kaže Ćustić dodajući da će provjeriti i jesu li svi delegati na izbornoj skupštini koji su dali svoj glas za Sinovčića, njih 16, bili legitimni predstavnici svojih klubova, ili je i tu došlo do nepravilnosti, kao što je to utvrđeno kod izbora Sinovčića za predsjednika Županijskog saveza sportova.

– Sinovčić se opet u svojim istupima hvata NK Zadra i govori da je on njegov vlasnik, ali zaboravlja da je većinski vlasnik kluba Grad Zadar, a da je njemu, zbog optužnice USKOK-a, sud zabranio približavanje klubu. Osim toga, nakon održane skupštine tražio sam zapisnik, ali ga nisam mogao dobiti. Rečeno mi je da ću ga dobiti tek krajem tjedna, dakle sedam dana nakon sjednice. Zašto im toliko treba, ako je zapisnik vođen na sjednici, prosudite sami – poručuje predsjednik NK Zadar.

Izvor: Zadarski.hr