fbpx

POLITIČKI ANGAŽMAN JOJ UVEĆAVA IZGLEDE? Irena Ćosić ušla u HDZ!

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade prošlog su tjedna imenovani direktori četiri zračne luke: riječku će umjesto Tomislava Palalića voditi Gordan Žurga, splitsku Lukša Novak, a dubrovačku Roko Tolić, dok će Zračnu luku Zadar u narednih šest mjeseci i dalje voditi Irena Ćosić. I ovo je imenovanje obavljeno bez raspisivanja javnog natječaja, a očekuje se da će vlasnici zadarske Zračne luke – država, Grad Zadar, Zadarska županija i Općina Zemunik, do kraja mjeseca i potvrditi imenovanje Irene Ćosić.

Odluka o raspisivanju javnog natječaja trebala bi biti donešena na ljetnoj Skupštini Zračne luke Zadar. Vlada je četiri puta u posljednjih deset mjeseci mijenjala Uredbu o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednike i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a u studenom prošle godine Vlada je obustavila sve tadašnje natječaje i dala sebi pravo da na šest mjeseci imenuje privremene direktore bez objave natječaja.

Premijer Plenković očekuje da će najnovije izmjene Uredbe omogućiti povećanje transparentnost i spriječiti sukob interesa kod izbora budućih članova uprave koji moraju imati podmirene sve osobne porezne obveze, a porezni dug ne smiju imati ni tvrtke u kojoj oni imaju više od 25 posto vlasništva.

Vjerojatno procjenjujući da joj to može povećati izglede za pobjedu na očekivanom natječaju za izbor direktorice Zračne luke Zadar, Irena Ćosić je koncem prošle godine postala članicom HDZ-a i to tako što je pristupnicu poslala internetom, potvrđeno nam je iz stranke.

Zadarski.hr/ZDanas