fbpx

PUPIĆ BAKRAČ NA GRADSKOM VIJEĆU Jakov Surać je 2015. godine od NK Zadra uzeo 100.000 kuna pozajmice na rok od 30 dana, ali ona nikada nije vraćena

-Jakov Surać je 2015. godine od NK Zadra uzeo 100.000 kuna pozajmice na rok od 30 dana, ali ona nikada nije vraćena. Nogometašu Bilaveru je za period od 2011-14 trebalo biti isplaćeno tri milijuna kuna, novac je isplaćen, ali ne Bilaveru. Pozivam Suraća i Bilaver da odu na policiju i kažu kod koga je novac završio, ja vjerujem da nije kod njih, rekao je Marko Pupić Bakrač pitajući kako je moguće da NK Zadar funkcionira kao banka, a ne kao klub, te kako je Grad nadzirao rad Kluba kojemu je najveći suvlasnik.

Pupić Bakrač je pitao gradonačelnika Kalmetu je li točno da će direktor KK Zadra Boris Skroće biti smijenjen i da će biti raspisan novi natječaj.

-Da, o tome je bilo govora u mom razgovoru s predstavnicima Tornada. Ići će javni natječaj za uzbor čelnih ljudi KK Zadra, direktora i sportskog direktora. Sjest ćemo zajedno i izabrati najbolje, rekao je Kalmeta najavljujući da će dva člana Nadzornog odbora biti predstavnici navijača.

Što se NK tiče, Kalmeta je odgovorio da Grad nije većinski vlasnik Kluba, pogotovo ne svojom voljom.

-Po elaboratu iz vremena Milanovićeve Vlade, mi bismo trebali preuzeti nešto više od 40 posto dionica NK na račun duga, ali u tome nedostaje zadnji dokument iz Ministarstva financija iz kojeg će biti jasno koliki je bio dug i koliko to vrijedi u dionicama, kazao je Kalmeta.

Pročelnik Radovan Dunatov je dodao da su on i Ivica Katić, drugi predstavnik Grada u NK Zadru, još u listopadu tražili sjednicu Upravnog odbora Kluba i to zato što je završni račun poslan FINA-i bez znanja uprave i Skupštine. Što se pozajmice Suraću i isplate Bilaveru tiče, Dunatov je sve to nazvao “nekim nepravilnostima”, ali je dodao da je u Klubu situacija neriješena, te da su dionice koje Grad tobože ima vrlo upitne.

RENOVE BROJKE: Koliko je Grad dao NK Zadru od 2000. do 2008. godine?

Reno Sinovčić je zamjerio gradonačelniku Božidaru Kalmeti što mu nije odgovorio na pitanje koliko je Grad novca dao NK Zadru od 2000. do 2004. i od 2005. do 2008. godine.Sinovčić je podatke izvadio sam i objavio da je Klub u prvom razdoblju imao 4,8 milijuna od Grada, 679.000 kuna od donacija i 93.000 od transfera, dok je u drugom razdoblju Grad dao 7,4 milijuna, donacije su iznosile 147.267 kuna, a transferi 836.834 kune.

Po Sinovčiću je to bio prosjek za četvrtu ligu, jer nitko od prvoligaša nije trošio manje od 10 milijuna kuna, a Zadar je imao prosječnih 1,5 milijun.

-Razliku je netko morao davati! Je li se s tih 1,5 milijun moglo živjeti i još krasti, retorički se zapitao Sinovčić.