round image on layout top

ZA RADNICE U TRGOVINI – PROTIV NOVOG ROPSTVA U Zadru se danas mirno prosvjedovalo

8. ožujka 2017. by urednik divider image

Pod geslom – Za radnice u trgovini – protiv novoga ropstva – u Zadru se danas mirno prosvjedovalo u organizaciji Novog sindikata i Sindikata TEHNOS, te novoformirane građanske prosvjedne inicijative. Sve je potaknula afera „dvije fete pršuta”.

Zbog dvije fete pršuta bez znanja poslodavca, Suzana Šešo dobila je izvanredni otkaz nakon desetljeća rada: Kako danas živim? Preživljavam. Roditelji od mirovine od 2500 kuna me hrane, i samo osnovne higijenske potrepštine. Nastavljam borbu, uložena je žalba i nadamo se najboljemu.

Za loše stanje, kako tvrde prosvjednici, radnih, ženskih i općenito građanskih i ljudskih prava u Hrvatskoj osim pojedinih bešćutnih poslodavaca odgovorni su sudovi i politike vladajućih – poručeno je iz prosvjedne povorke koja se zaustavila i pred zgradom suda mirno prosvjedujući uz vagu s natpisom „pokvareno”. Marjana Botić iz Akcije Mladih: Budući da ne možemo naći nikakvo uporište u tome da netko u RH 2017. godine za vrijednost manju od dvije kune može dobiti izvanredni otkaz dok svaki dan svjedočimo milijunskim pronevjerama, krađama kojima vrijeđaju naš intelekt, naše humano uopće gledanje na ovo društvo i onda nam tumače da je to zakon, da se treba poštivati presunkcija nevinosti i slične stvari dok ovdje u ovom slučaju vidimo tko nije politički zaštićen mora zapravo proći kalvariju.

Na Narodnom trgu aktivisti i sindikalisti dijelili su simbolično sendviče s dvije fete salame.

Naime o čemu se ovdje radi. Tražiš, nađeš grešku, daš otkaz zbog ničega i onda čovjek mora otići bez otpremnine, bez prava na burzu, bez ičega i onda će se nakon nekoliko mjeseci naći osobu koja će ti taj isti posao možda malo slabije kvalitete ali raditi za tisuću i pol ili dvije tisuće kuna manje – poručio je Tomislav Kiš iz Novog sindikata s prosvjedne šetnje u Zadru.

HRT/ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr