round image on layout top

Zadar među najnesigurnijim gradovima u Hrvatskoj, sa najvećim brojem provala i krađa!

16. ožujka 2017. by urednik divider image

Prema rezultatima najnovije analize o sigurnim gradovima u Hrvatskoj koji su prezentirani na međunarodnoj konferenciji o sigurnosti gradova u četvrtak u Opatiji, Zadar se među 29 gradova našao na pretpsljednjem, 28-om mjestu po sigurnosti, što ga je svrstalo među najnesigurnije gradove u Hrvatskoj. Nesigurniji grad od Zadra samo je Pula, a kriterij za izračun bio je ukupan broj kaznenih djela na tisuću stanovnika.

Kada se kaznena djela raščlane na četiri kategorije: nasilna kaznena djela, imovinska kaznena djela, žrtve u prometu i zlouporaba opojnih droga, Zadar drži neslavno najgore mjesto po nesigurnosti od ukupno 29 gradova u kategoriji imovinskih kaznenih djela, što znači da je broj krađa, provala, teških krađa i razbojništava najveći u Hrvatskoj u odnosu na broj stanovnika.

Po nasilnim kaznenim djelima Zadar je na 25-om mjestu i gori od njega su samo Đakovo, Šibenik, Križevci i Pula, a „zlatnu sredinu“ Zadar drži u kategorijama žrtava u prometu i zlouporabi opojnih droga.

Međutim, kada se izradila dodatna tablica o tome koliko se građani osjećaju sigurnima u svojem gradu, čak se 32 posto Zadrana izjasnilo da se osjećaju nesigurno zbog visoke stope zlouporabe droga.

ZDdanas/Zadarski.hrPredsjednica se...

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila...

read more

Vedran Sinožić iznio...

Tisuće godina pitaju se mnogi gdje je ta Troja i je li ona uopće postojala....

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Ne...

Otvoreno pismo županijskog vijećnika Marka Pupića Bakrača upućeno...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr