round image on layout top

Zadar među najnesigurnijim gradovima u Hrvatskoj, sa najvećim brojem provala i krađa!

16. ožujka 2017. by urednik divider image

Prema rezultatima najnovije analize o sigurnim gradovima u Hrvatskoj koji su prezentirani na međunarodnoj konferenciji o sigurnosti gradova u četvrtak u Opatiji, Zadar se među 29 gradova našao na pretpsljednjem, 28-om mjestu po sigurnosti, što ga je svrstalo među najnesigurnije gradove u Hrvatskoj. Nesigurniji grad od Zadra samo je Pula, a kriterij za izračun bio je ukupan broj kaznenih djela na tisuću stanovnika.

Kada se kaznena djela raščlane na četiri kategorije: nasilna kaznena djela, imovinska kaznena djela, žrtve u prometu i zlouporaba opojnih droga, Zadar drži neslavno najgore mjesto po nesigurnosti od ukupno 29 gradova u kategoriji imovinskih kaznenih djela, što znači da je broj krađa, provala, teških krađa i razbojništava najveći u Hrvatskoj u odnosu na broj stanovnika.

Po nasilnim kaznenim djelima Zadar je na 25-om mjestu i gori od njega su samo Đakovo, Šibenik, Križevci i Pula, a „zlatnu sredinu“ Zadar drži u kategorijama žrtava u prometu i zlouporabi opojnih droga.

Međutim, kada se izradila dodatna tablica o tome koliko se građani osjećaju sigurnima u svojem gradu, čak se 32 posto Zadrana izjasnilo da se osjećaju nesigurno zbog visoke stope zlouporabe droga.

ZDdanas/Zadarski.hrMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr