round image on layout top

KALMETA ZABRANIO PRISTUP “Akcija mladih i Most sutra ne smiju doći u Centar Mocire i prema njima će se postupati po zakonu!”

30. travnja 2017. by urednik divider image

Gradonačelnik Božidar Kalmeta uputio je priopćenje medijima u kojemu zabranjuje Akciji mladih i Mostu da na praznik rada provedu akciju čišćenja Centra Mocire bez njegove dozvole. Priopćenje objavljujemo u cijelosti.


Poštovani,

Budući da sam iz medija saznao za poziv na tzv. prvomajsku humanitarnu akciju “Očistimo Centar Mocire Zajedno”, koji je uputila Akcija mladih i nezavisnih lista, smatram potrebnim reagirati i javnosti iznijeti činjenice vezane uz projekt izgradnje Dječjeg centra “Voštarnica” na Mocirama.

Podsjećam da smo moji suradnici i ja, zajedno s ministrima u Vladi RH, ministricom demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, Nadom Murganić i ministrom znanosti obrazovanja i sporta, Pavaom Barišićem, nakon godina opstrukcije od bivše SDP-ove Vlade, vrlo brzo dogovorili sve uvjete dovršetka ovog iznimno vrijednog i važnog projekta, kako za buduće korisnike tako i za opću društvenu zajednicu. Potpisali smo dodatak Ugovoru o sufinanciranju kojim se utvrđuju obveze plaćanja troškova radova među potpisnicima, kao i nabavke potrebne opreme. U tijeku je izrada troškovnika neizvedenih i neugovorenih radova te radova nužnih za sanaciju oštećenja na građevini nakon čega slijedi raspisivanje natječaja. Dakle, sve bitno ide dogovorenom dinamikom i uskoro očekujemo početak radova na sanaciji i dovršetku Dječjeg centra “Voštarnica” na Mocirama.

S obzirom da se nalazimo u preizbornom vremenu, razumijem potrebu političkih stranaka za dodatnom medijskom pozornošću i sigurno je da je s tim ciljem tzv. prvomajska humanitarna akcija “Očistimo Centar Mocire Zajedno” i organizirana. Jer vrlo skoro i zgrada i okoliš centra Mocire bit će očišćeni, primjereno uređeni i stavljeni u funkciju, kao što sam već naveo, sukladno potpisanim ugovorima.

Također, predizborni karakter ove akcije, potvrđuje i činjenica da je za provođenje akcije prikupljanja otpada potrebno Gradu Zadru uputiti zahtjev za suglasnost za organizaciju takve akcije što u ovom slučaju nije učinjeno od strane navedenih organizatora. Osim toga, napominjem da radi se o čuvanom prostoru gradilišta i sve aktivnosti unutar njega smiju se obavljati jedino uz suglasnost Grada Zadra i pod isključivim nadzorom zaštitara koji ne smiju dozvoliti neovlašten ulazak na prostor gradilišta. Svako drugačije ponašanje bit će protivno propisima i zakonima ove države.

Kao gradonačelnik uvijek sam podržavao i poticao sve aktivnosti koje doprinose uređnju našega grada ali poštujući propisane procedure. Stoga, u duhu suradnje i otvorenosti za dijalog, bez obzira što su danas i sutra dani kada gradska uprava ne radi, pozivam organizatore da upute zahtjev za suglasnost za organizaciju navedene akcije na službeni e-mail ili fax gradonačelnika Grada Zadra i dobit će odgovor u najkraćem roku.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Zadra
Božidar KalmetaMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr