fbpx

KALMETA ZABRANIO PRISTUP “Akcija mladih i Most sutra ne smiju doći u Centar Mocire i prema njima će se postupati po zakonu!”

Gradonačelnik Božidar Kalmeta uputio je priopćenje medijima u kojemu zabranjuje Akciji mladih i Mostu da na praznik rada provedu akciju čišćenja Centra Mocire bez njegove dozvole. Priopćenje objavljujemo u cijelosti.


Poštovani,

Budući da sam iz medija saznao za poziv na tzv. prvomajsku humanitarnu akciju “Očistimo Centar Mocire Zajedno”, koji je uputila Akcija mladih i nezavisnih lista, smatram potrebnim reagirati i javnosti iznijeti činjenice vezane uz projekt izgradnje Dječjeg centra “Voštarnica” na Mocirama.

Podsjećam da smo moji suradnici i ja, zajedno s ministrima u Vladi RH, ministricom demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, Nadom Murganić i ministrom znanosti obrazovanja i sporta, Pavaom Barišićem, nakon godina opstrukcije od bivše SDP-ove Vlade, vrlo brzo dogovorili sve uvjete dovršetka ovog iznimno vrijednog i važnog projekta, kako za buduće korisnike tako i za opću društvenu zajednicu. Potpisali smo dodatak Ugovoru o sufinanciranju kojim se utvrđuju obveze plaćanja troškova radova među potpisnicima, kao i nabavke potrebne opreme. U tijeku je izrada troškovnika neizvedenih i neugovorenih radova te radova nužnih za sanaciju oštećenja na građevini nakon čega slijedi raspisivanje natječaja. Dakle, sve bitno ide dogovorenom dinamikom i uskoro očekujemo početak radova na sanaciji i dovršetku Dječjeg centra “Voštarnica” na Mocirama.

S obzirom da se nalazimo u preizbornom vremenu, razumijem potrebu političkih stranaka za dodatnom medijskom pozornošću i sigurno je da je s tim ciljem tzv. prvomajska humanitarna akcija “Očistimo Centar Mocire Zajedno” i organizirana. Jer vrlo skoro i zgrada i okoliš centra Mocire bit će očišćeni, primjereno uređeni i stavljeni u funkciju, kao što sam već naveo, sukladno potpisanim ugovorima.

Također, predizborni karakter ove akcije, potvrđuje i činjenica da je za provođenje akcije prikupljanja otpada potrebno Gradu Zadru uputiti zahtjev za suglasnost za organizaciju takve akcije što u ovom slučaju nije učinjeno od strane navedenih organizatora. Osim toga, napominjem da radi se o čuvanom prostoru gradilišta i sve aktivnosti unutar njega smiju se obavljati jedino uz suglasnost Grada Zadra i pod isključivim nadzorom zaštitara koji ne smiju dozvoliti neovlašten ulazak na prostor gradilišta. Svako drugačije ponašanje bit će protivno propisima i zakonima ove države.

Kao gradonačelnik uvijek sam podržavao i poticao sve aktivnosti koje doprinose uređnju našega grada ali poštujući propisane procedure. Stoga, u duhu suradnje i otvorenosti za dijalog, bez obzira što su danas i sutra dani kada gradska uprava ne radi, pozivam organizatore da upute zahtjev za suglasnost za organizaciju navedene akcije na službeni e-mail ili fax gradonačelnika Grada Zadra i dobit će odgovor u najkraćem roku.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Zadra
Božidar Kalmeta