round image on layout top

Peticija protiv poreza na nekretnine u manje od 24 sata skupila 20 tisuća potpisa

19. travnja 2017. by urednik divider image

UDRUGA poreznih obveznika “Lipa” u manje od 24 sata prikupila je 20 tisuća potpisa građana koji su potpisali peticiju protiv uvođenja poreza na nekretnine.

Građani iz više od 300 mjesta diljem Hrvatske tako su već prvoga dana jasno iskazali svoje protivljenje ovom nepravednom nametu koji zahvaća gotovo cijelu populaciju, navodi udruga u danas poslanom priopćenju za medije.

Više od dvije trećine potpisnika mlađe je od 44 godine što znači da je najaktivniji dio hrvatske populacije – onaj koji potencijalno razmišlja o odlasku iz Hrvatske ozbiljno zabrinut zbog dodatnih troškova i opterećenja na kućni proračun koje bi moglo donijeti uvođenje ovog poreza, poručuju iz Udruge Lipa.

Podsjetimo, Udruga poreznih obveznika “Lipa” jučer je pozvala građane da izraze svoje protivljenje uvođenju poreza na nekretnine potpisivanjem peticije na www.manjiporezi.hr/peticija.
Nema prostora za uvođenje novih nameta građanima

Porezna presija u Hrvatskoj je previsoka, tvrde u Lipi, pa dodaju kako nema prostora za uvođenje novih nameta građanima.

“Iako je porez na nekretnine bio predstavljen kao zamjena za komunalnu naknadu, činjenica da Vlada sada predlaže uvođenje građevinske rente kao zamjene za postojeću komunalnu naknadu jasno pokazuje da porez na nekretnine predstavlja potpuno novi namet za porezne obveznike.
Lipa naglašava da uvođenje ovog poreza donosi novi izračun porezne osnovice i uzrokuje dvostruko oporezivanje dohotka građana. Nemogućnost plaćanja novih troškova izbacit će na tržište brojne nekretnine, što će za posljedicu imati pad vrijednosti nekretnina i ukupnog bogatstva građana. Kad svemu rečenom dodamo opću sklonost politike da jednom uvedenom porezu tijekom godina poveća poreznu stopu, naše odlučno NE ovom novom nametu ne može biti jasnije”, stoji u priopćenju Lipe.

“Ovim putem htjeli bismo se zahvaliti svim građanima koji su potpisali peticiju te pozvati one koji nisu da to učine kako bismo zajedno poslali poruku Vladi da građani Hrvatske ne podržavaju uvođenje ovog nepravednog poreza”, zaključuje Lipa u priopćenju.NIKOLA ŠIMIĆ TONIN...

Književnik Nikola Šimić Tonin poslao je pripopćenje za medije koje...

read more

MUTNE IGRE Po projektu...

Prije nekoliko mjeseci na zemljištu između Supernove i “Braline...

read more

SUDAC KOLAKUŠIĆ Ovo je...

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić za N1 je komentirao svoj mogući...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr