fbpx

REAGIRANJA Za svoje dugove po kreditima Zdenko Zrilić krivi portal ZADARdanas!

Portal Zadarski.hr temeljem našeg pisanja kontaktirao je Zdenka Zrilića za komentar. Zdenko Zrilić istom portalu izjavljuje kako se radi o “zlonamjernom izvrtanju činjenica koje kroz članke taj zadarski medij objavljuje već godinama u cilju iznude moguće koristi”, direktno optužujući portal ZADARdanas, koji je jedini pisao o tome, da izmišlja i iznuđuje.

Očito je da gospodin Zrilić zaboravlja da ovo više nisu privatizacijske devedesete, da država ne poklanja više tvrtke i nekretnine za jednu kunu, da se krediti sada moraju vraćati, da su danas podaci o pravnim subjektima javno dostupni te da slanje ljudi da prijete, napadaju i tuku kako bi se zaustavilo istraživanje i pisanje više nema učinka. ZADARdanas zbog istih neće prestati istraživati i pisati!

Isti tekst prenosimo u cijelosti:



JE LI MOĆNI BIVŠI SAVJETNIK HYPO BANKE PRED BANKROTOM? Zdenko Zrilić: Pustite priče! Evo zašto podržavam Božidara Longina i Darka Kasapa…

Je li Zdenko Zrilić pred bankrotom, kao što špekuliraju neki zadarski mediji?
Povod za tu konstrukciju bila je činjenica da je bivši savjetnik Hypo banke svoje brojne tvrtke registrirane na adresi Gaženička bb u Zadru objedinio u novu tvrtku “Tehno holding” kojim je upravljanje od veljače ove godine preuzeo Oleg Uskoković, predstavnik J&T banke iz Varaždina. Štoviše, njega je na mjestu predsjednika uprave zamijenio Bruno Georgiev, također bivši savjetnik Hypo banke, koji je s Uskokovićem i Ivanom Valentićem vlasnik zagrebačke tvrtke “See capital partners”, “specijalizirane za preuzimanje upravljanja u tvrtkama koje temeljem duga preuzme vjerovnik ili kreditor kako bi zaštitio svoj interes”.

Zdenko Zrilić velika je novinarska tema u Zadru zadnjih dvadeset godina zbog svojih iznimno utjecajnih veza s lokalnom politikom i bivšom Hypo bankom koja je, zahvaljujući njegovom savjetovanju, u Zadarsku županiju plasirala nekoliko stotina milijuna raznoraznih investicija, neki tvrde gotovo miljardu eura, od kupnje i obnove hotelskog naselja Punta Skala, Marine Dalmacija u Bibinje/Sukošanu, punionice vode Santa unutar parka prirode Južni Velebit, pa do brojnih nekretninskih projekata u stanogradnji i dovođenje trgovačkih centara, poput Supernove.

Pucanjem afere Hypo u Austriji i Klagenfurtu, Zrilić “čisti” svoj portfelj i najveće projekte, bivšu tvornicu Maraska i nautičke marine na Boriku i Bibinje/Sukošanu, prodaje turskoj Dogus grupi, s kojom danas ima posebno partnerstvo.

Je li Zrilić prijenosom vlasništva ostao bez utjecaja i vlasništva nad poduzećima koja je godinama vodio i osnivao za brojne projekte na području Zadarske županije iza kojih je financijski uglavnom stajao kapital iz Klagenfurta i Vaduza?

– To pitanje proizlazi iz već uobičajenih zlonamjernih interpretacija i izvrtanja činjenica koje kroz članke taj zadarski medij objavljuje već godinama u cilju iznude moguće koristi. Nije točno da sam izgubio pravo upravljanja tvrtkama u mojem vlasništvu i nije točno da je upravljačka prava u njima preuzela J&T banka. Ostao sam vlasnik tih poduzeća, a nije točan ni navod da su računi mojih tvrtki blokirani, kaže za Slobodnu Dalmaciju Zdenko Zrilić.

Razloge formiranja tvrtke Tehno holding Zrilić nije želio potanko objašnjavati. U telefonskom nam je razgovoru naveo da se radi samo o “promjeni vjerovnika”, ali nije otkrio o kojim se vjerovnicima radi.

– Osnivanje društva Tehno holding d.o.o. je rezultat poslovnih događanja i isključivo moja poslovna odluka za koju, smatram, ne moram dati ikakvo obrazloženje. Potvrđujem informaciju da je došlo do promjene vjerovnika. Kako je podatak o tome tko je bio vjerovnik i tko je vjerovnik sada dostupan u javnim knjigama, to ne smatram potrebnim ovdje navoditi, kazao nam je Zdenko Zrilić.

 Već godinama se ime Zdenka Zrilića u brojnim predizbornim kampanjama dovodi u vezu s nekima od političkih kandidata ili stranaka željnima njegove financijske i političke podrške. Posljednji takav primjer je istup Marka Pupića Bakrača koji je kao Zrilićevog “političkog miljenika” označio Božidara Longina, HDZ-ovog kandidata za župana, a kuloari u sličan kontekst Zrilića dovode i kada je riječ o Darku Kasapu, trenutnom gradskom pročelniku i jednom od potencijalnih kandidata za HDZ-ovog zamjenika gradonačelnika.

– Moja potpora Božidaru Longinu je neupitna iz razloga što smo dugogodišnji prijatelji, a osim toga smo i obiteljski povezani. Što se tiče Darka Kasapa, moja podrška njemu je jednaka podršci koju sam spreman dati svim političarima koji profesionalno obavljaju svoj posao i donose dobrobit ovom gradu, a koju istodobno ne bih i ne mogu dati nikada “cirkusantima” koji djeluju na političkoj sceni našeg grada, komentirao je Zdenko Zrilić.

Izvor: Zadarski.hr


Na istu temu čitajte:

OTKRIVAMO Upravljanje nad svim tvrtkama Zdenka Zrilića preuzeli predstavnici J&T banke!


BANKROT Mladen Modrić Padela ostao bez tvrtke i imovine zbog duga HYPO banci!