fbpx

Zadarski SDP obilježio Svjetski dan zdravlja

SDP-ove kandidatkinje za zadarsku gradonačelnicu i županicu, Sabina Glasovac i Renata Sabljar Dračevac, priključile su se tradicionalnoj akciji obilježavanja Svjetskog dana zdravlja. Uz mjerenje krvnoga tlaka i podjelu jabuka zadarski SDP ukazao je i na neke konkretne probleme u zadarskom zdravstvu.

Nema navodnih koalicija, samo se treba malo strpiti, kroz par dana mislim da će sve biti jasno – kazala je SDP-ova kandidatkinja za zadarsku gradonačelnicu Sabina Glasovac na novinarsko pitanje o koalicijama te stranke za predstojeće izbore. Stranka Pametno, HNS, HSS i DSU nama su apsolutno poželjni partneri – kazala je također Glasovac ističući kako u pregovorima treba poštivati tijela koja svaka stranka ima. Izrazila je i spremnost SDP-a za suradnju sa svima koji žele promjene.

Sabina Glasovac zajedno sa SDP-ovom kandidatkinjom za zadarsku županicu Renatom Sabljar Dračevac priključila se danas tradicionalnoj akciji obilježavanja Svjetskog dana zdravlja.

Uz mjerenje krvnoga tlaka građanima i podjelu jabuka kao simbola zdrave prehrane zadarski SDP ukazao je i na neke konkretne probleme u zadarskom zdravstvu. Kandidatkinja za županicu Renata Sabljar Dračevac istaknula je pri tom duge liste čekanja:

Mislim da smo tu jedna od najgorih Općih bolnica, doista su nam redovi veliki, ili smo mi strašno bolestan narod ili bi se to ipak moglo malo ubrzati i malo smanjiti te liste čekanja.

U rješavanju toga problema Županija kao osnivač bolnice mora intervenirati na bilo koji način – smatra Sabljar Dračevac:

Da li je to povećani broj zaposlenika ili nekih uređaja koji nam nedostaju, ali u svakom slučaju bez obzira što je zdravstvo izrazito skupo Županija također mora sudjelovati iz razloga što bi nama najznačajnije trebalo biti zdravlje naših građana.

Sabina Glasovac istaknula je uz ostalo ulogu prevencije u očuvanju zdravlja:

Stoga smatramo da u obrazovnom sustavu treba postojati mjesto za zdravstveni odgoj kojim bi se djeca već od ranih nogu zapravo učila i privikavala na koji način živjeti zdravo.

Trebalo bi slušati i svoje tijelo što često zanemarujemo – čulo se također u prigodi Svjetskog dana zdravlja.

HRT/ZDanas