fbpx

AKCIJA MLADIH Imamo priliku ispraviti nepravdu koja je na vlasti u Zadru već skoro tri desetljeća

Poštovani, obraćamo Vam se povodom nadolazećih lokalnih izbora na kojima imamo priliku ispraviti nepravdu koja je na vlasti u Zadru već skoro tri desetljeća.  Na ove kao i na sve ostale izbore išli smo sa idejom ujedinjene treće opcije, koja nudi odmak od politike klijentelističkih stranaka i daje nadu u neku bolju budućnost. Kao jedine treće opcije u Hrvatskoj vidimo Most nezavisnih lista i Živi zid, te smo kao i svaki put do sad pokušali stvoriti istinsku koaliciju trećeg puta. Nažalost vodstvo Živog zida iz Zagreba je zaključilo suprotno, iako smo ih uvjeravali kako bi bilo dobro za budućnost cijele države, da baš iz Zadra pošaljemo poruku, kako je moguće ujediniti treću opciju. Most nezavisnih lista je prepoznao našu borbu za pravedniji sustav i odlučio nam se pridružiti. U ove četiri godine kao članovi gradskog vijeća i županijske skupštine zalagali smo se za niz inicijativa za poboljšanje kvalitete života.

 – Jedini smo stali u obranu pomorskog dobra na obali Kneza Trpimira i javne površine Maraska Parka,

– Inzistirali smo na povećanju porodiljnih naknada, smanjenju cijene vrtića i besplatnim udžbenicima kako bi se bar na taj način pomoglo mladim obiteljima i popravila demografska slika našeg grada,

– Zalagali smo se za ukidanje prireza i nepotrebnih nameta,

– Zahtijevali smo transparentnije poslovanje u KK Zadru, te tematskim sjednicama pokušali upozoriti na pljačku koja se odvija u jednom od simbola našeg grada,

– Odstranili smo osobe optužene za kriminal u sportu sa najviših funkcija u sportskim zajednicama,

– Pozivali smo gradske pročelnike na rad i odgovorniji odnos prema građanima,

– Tražili smo da se ukine komunalna naknada za stanovnike u neposrednoj blizini pročiščivaća otpadnih voda zbog smanjene kvalitete života, te smo inzistirali na postavljanju mjerne stanice koja je detektirala kritična mjesta curenja sumporovodika što je rezultiralo poboljšanjem kvalitete života obližnjeg stanovništva,

– Zalagali smo se za isplativiji sustav prikupljanja otpada te ponudili najkvalitetnije rješenje Prof Uršića najeminentnijeg stručnjaka u Hrvatskoj, kojeg smo i doveli na javnu raspravu o CGO-u kako bi predstavio svoj projekt i ponudio isplativije rješenje,

– Jedini smo jasno i glasno artikulirali svoje stavove i prozivali imenom i prezimenom sve one koji su krivci što je Zadar drugi grad po postotku iseljavanja mladih ljudi.

Vjerojatno zaključujete, vladajući HDZ sa koalicijskim partnerima Modesom i  nekom strankom umirovljenika su sve naše prijedloge zdušno odbili.

Naša kandidatkinja za gradonačelnicu mr.sc. Marjana Botić je najaktivnija vijećnica iz prošlog saziva županijske skupštine, kao diplomirana ekonomistica i magistar pomorskog dobra je zasigurno najstručniji i najkvalitetniji kandidat na izborima za gradonačelnicu, uzimajući u obzir da joj je konkurencija doktor i profesorica njemačkog jezika.

Branko Dukić je bio naš kolega iz gradskog vijeća protekle četiri godine i ne možemo se oteti dojmu da ima ozbiljan problem sa iznošenjem svojih stavova ili ih možda uopće nema. Naime kako sam kaže već se osam godina priprema za kandidaturu, pa se od njega u najmanju ruku očekivalo da će se bar na vijeću zalagati za ono što sad priča u kampanji. Ako postane gradonačelnik ne očekuju valjda da će umjesto njega na pitanja odgovarati Mikulandra. U slučaju njegove pobjede nažalost će biti ostvarena teza koja je postavljena na početku kampanje a ta je, da HDZ stavi vrtnog patuljka dobio bi gradonačelnika, koji onda upravo i je vrtni patuljak. To bi  ujedno bio poraz za sve Zadrane zdravog razuma.

Naš kandidat za župana Marko Pupić Bakrač je prva osoba u zadru koja je stala u obranu grada od kvarnih političara, lokalnih kriminalaca i ratnih profitera. Poštenom borbom za pravedniji sustav riskirao je svoj i život svoje obitelji. Kao jedan od najaktivnijih vijećnika u gradskom vijeću zalagao se transparetnije poslovanje sportskih kolektiva, te nizom inicijativa pokušao osigurati bolju i kvalitetniju budućnost svima.

 Njegov protukandidat iz HDZ-a  je jedan od razloga zašto smo se uopće i uključili u politiku. Božidar Longin poznat po tome da je nosio torbu sa eurima za fimi mediju, aferu koja je odvela našu državu u dužničko ropstvo, istinski je predstavnik one garniture političara radi kojih smo svi izgubili vjeru u politiku i u slučaju njegove pobjede na izborima možemo ustanoviti  drastičan pad razvoja naše županije, rasprodaju nacionalnog teritorija i smrt civilizacije uopće.

Jedino lista koalicije Akcije mladih i Mosta nezavisnih lista jamči stabilan rast gospodarstva, poboljšanje kvalitete života, zaustavljanje iseljavanja i povratak mladih. Naši kandidati su nezavisni ljudi koji su odani jednom cilju a to je pravedniji sustav. Prilikom sastavljanja liste smo vodili računa o zadarskoj političkoj anomaliji zvanoj “slučaj renate peroš” i sa sigurnošću možemo zaključiti da smo je anulirali u cijelosti. Akcija mladih u koaliciji s Mostom nezavisnih lista nudi odmak od zaostalog birokratskog načina razmišljanja iz nekih davnih sistema i zaokret kod donošenja odluka okrenutih Vama, građanima a ne napuhanim i propalim infrakstrukturnim projektima i sitnim interesima pojedinaca.

Izađite na izbore 21.05. i ne dozvolite da drugi odlučuju umjesto Vas. #vrijemejeZAakciju#                            

LISTA BROJ 1!!!

Akcija mladih i Most nezavisnih lista

GRADSKO VIJEĆE GRADA ZADRA

AKCIJA MLADIH – AM
MOST NEZAVISNIH LISTA – MOST

Nositelj liste: ANTE RUBEŠA

  1. ANTE RUBEŠA
  2. MARJANA BOTIĆ
  3. MARKO PUPIĆ-BAKRAČ
  4. ANTONIO BAUS
  5. VLADIMIR GAMBIRAŽA
  6. TOMISLAV ZELIĆ
  7. KRISTIJAN KOTLAR
  8. STIPE BJELIŠ
  9. DUJE STANIŠIĆ
  10. MLADEN MEŠTROVIĆ
  11. STIPE FATOVIĆ
  12. KAROLINA BILOGLAV
  13. JENNIFER ANN RADMAN
  14. SLAVEN DRAGAŠ
  15. HRVOJE MEDVED
  16. MLADEN MALTA
  17. TOMISLAV ANDRIĆ
  18. LIDIJA ROGIĆ
  19. DARKO BRUCKER
  20. KREŠIMIR BADŽOKA
  21. ANA PUPIĆ-BAKRAČ
  22. BRANKICA FRANOV
  23. DANIRA BATINIĆ
  24. MATEO BRKOVIĆ
  25. MIRENA PERIĆ
  26. ANTONIA ERAK BAUS
  27. SILVIJA JURIN
  28. JOSIPA JUKIĆ
  29. ENA LILIĆ
  30. ANTONIJA ROGIĆ
  31. DANIEL JUKOVIĆ