round image on layout top

ANTHONY RADETIĆ Veteran američke vojske hrvatskih korijena na Aquabike Grand Prixu za X-Team osvojio prvo mjesto za UIM europski prvak!

22. svibnja 2017. by urednik divider image

Ovog vikenda na zadarskoj rivi održan je UIM Aquabike Grand Prix of Croatia, jet ski natjecanje koje je u Zadar privuklo stotinjak pilota iz cijele Europe. Etapa u Zadru prva je utrka od ukupno dvije Europskog prvenstva u jet skiju. Druga utrka će biti u kolovozu u Portugalu. Antony Radetić je osvojio treće mjesto u GP2, drugo mjesto u Off shore i prvo mjesto titulu UIM europski prvak.

Prvo mjesto titulu UIM europski prvak

U dva dana natjecanja kombinirana je kružna utrka na rivi i off shore utrka na otok Vir, a gledateljima je bio najzanimljiviji freestyle program kada su najbolji europski piloti izvodili vratolomije.

Na natjecanju je sudjelovao i Anthony Radetić, 38-godišnji veteran američke vojske hrvatskih korijena, bivši pilot helikoptera, koji je ostao paraliziran nakon motociklističke nesreće u Americi. Radetić je na ovoj utrci nastupio za X-Team.

Drugo mjesto u Off shore utrci

Razgovarali smo sa Anthonyem Radetićem koji je za ZADARdanas izjavio:

Ovdje sam došao sa Aquabike Grand Prix i ovo je prvi put da se utrkujem u Hrvatskoj. Do sada sam se utrkivao na raznim stranama svijeta od SAD-a, Rusije pa sve do Peru-a, a ovo je prvi put da se utrkujem ovdje i drago mi je što mi se pružila prilika da nastupim i u Hrvatskoj. Ovdje je jako lijepo, upoznao sam razne ljude, a i obitelj mi je ovdje. Na ovoj utrci predstavljam Hrvatsku. Inaće, utrkujem se za Sea Doo u SAD-u i već sam tri godine u njihovom timu. Ovdje nastupam zajedno sa prijateljima iz Njemačke koji su mi ustupili jet-ski za ovu utrku. Imao sam dvije utrke u off shore. Utrkivali do otoka Vira i nazad u dvije utrke i u obje utrke sam završio na drugom mjestu. More u Zadru je odlično naročito za ovakav tip utrkivanja. Trkačima se nisu svidjeli valovi je je teže voziti u ovakvim uvjetima ali ja sam se na njima dobro snašao, pohvalio se Anthony Radetić.

– Zadar je jako lijepi grad, hrana je odlična, ljudi su vrlo susretljvi i jako mi je drago da se utrka održava u Zadru. Inaće živim u  Alabami gdje imam obitelj, suprugu i dvoje djece koji su ostali tamo i željno očekuju da im javim rezultate ove utrke, kaže Anthony Radetić.

Na ovoj utrci utrkujem se za X-Team i predstavljam Hrvatsku. Inaće, utrkujem se za Sea Doo u SAD-u i već sam tri godine u njihovom timu.

Ovo natjecanje povezalo je grad Zadar i otok Vir koji je zadnje dvije godine bio domaćin završne utrke Alpe Adria Jet Ski tour, a koja se pokazala kao pun pogodak za produženje sezone. Možemo se samo nadati da će ovakvih događaja u buduće biti još više.

ZDdanasNIKOLA ŠIMIĆ TONIN...

Književnik Nikola Šimić Tonin poslao je pripopćenje za medije koje...

read more

MUTNE IGRE Po projektu...

Prije nekoliko mjeseci na zemljištu između Supernove i “Braline...

read more

SUDAC KOLAKUŠIĆ Ovo je...

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić za N1 je komentirao svoj mogući...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr