fbpx

IZBORNE PRIJEVARE “Ubacili listić” u kutiju, a da uopće nisu prišli biračkom mjestu

Predsjednica Prekršajnog suda u Zadru Jadranka Nižić Peroš, u svojstvu članice Županijskog izbornog povjerenstva, u ponedjeljak je nabrajala u kojim su sve kutijama otkriveni listići viška na biračkom mjestu u Bilišanima pokraj Obrovca. Potom je Peroš navela da “neizvjesna situacija” postoji i u Buliću, jer je Županijsko izborno povjerenstvo zaprimilo prigovor SDP-a po kojemu su u Buliću glasale i osobe koje uopće nisu pristupile biračkom mjestu.

Peroš je zaključila da će o tom prigovoru biti odlučeno u roku od 48 sati.

U utorak oko 14 sati otkrili smo jednog birača koji je bio daleko od birališta – iz Zagreba nam je Marko Nakić, 21-godišnji student teologije i filozofije, ustvrdio da je on jedan od birača onih koji su “ubacili listić” u kutiju, a da uopće nisu prišli biračkom mjestu.

– U nedjelju uopće nisam bio u Buliću! Za dva tjedna moram ići kući na bratovu svadbu, pa mi se nije isplatilo u tako kratkom roku dva puta putovati iz Zagreba do Bulića. Zato nisam išao kući i zato nisam ni mogao glasati. Netko drugi je to učinio umjesto mene, kaže Marko ogorčen što se i njegovo ime našlo u “skandaloznoj izbornoj prevari”.

– Pretpostavljam tko je to napravio, ali bez čvrstog dokaza, unatoč svojim sumnjama, ne mogu o tome ništa konkretnije kazati. Ali, nisam ja jedini čije su ime zaokružili: učinili su to i s imenom moje sestre koja također nije bila u Buliću niti je glasala. Bulić je malo mjesto, svi ljudi znaju da sam u Zagrebu i jesam li došao kući, nije im to bio problem saznati. Kako je selo malo, računali su da nitko neće ništa primijetiti, objašnjava Marko Nakić i zaključuje svoju priču:

– Ovo se u našoj državi nikako ne bi smjelo događati! Naljutio me taj postupak, i sestra i ja se osjećamo ogorčeno i prevareno.

Zadarski.hr/ZDanas