round image on layout top

IZBORNE PRIJEVARE “Ubacili listić” u kutiju, a da uopće nisu prišli biračkom mjestu

24. svibnja 2017. by urednik divider image

Predsjednica Prekršajnog suda u Zadru Jadranka Nižić Peroš, u svojstvu članice Županijskog izbornog povjerenstva, u ponedjeljak je nabrajala u kojim su sve kutijama otkriveni listići viška na biračkom mjestu u Bilišanima pokraj Obrovca. Potom je Peroš navela da “neizvjesna situacija” postoji i u Buliću, jer je Županijsko izborno povjerenstvo zaprimilo prigovor SDP-a po kojemu su u Buliću glasale i osobe koje uopće nisu pristupile biračkom mjestu.

Peroš je zaključila da će o tom prigovoru biti odlučeno u roku od 48 sati.

U utorak oko 14 sati otkrili smo jednog birača koji je bio daleko od birališta – iz Zagreba nam je Marko Nakić, 21-godišnji student teologije i filozofije, ustvrdio da je on jedan od birača onih koji su “ubacili listić” u kutiju, a da uopće nisu prišli biračkom mjestu.

– U nedjelju uopće nisam bio u Buliću! Za dva tjedna moram ići kući na bratovu svadbu, pa mi se nije isplatilo u tako kratkom roku dva puta putovati iz Zagreba do Bulića. Zato nisam išao kući i zato nisam ni mogao glasati. Netko drugi je to učinio umjesto mene, kaže Marko ogorčen što se i njegovo ime našlo u “skandaloznoj izbornoj prevari”.

– Pretpostavljam tko je to napravio, ali bez čvrstog dokaza, unatoč svojim sumnjama, ne mogu o tome ništa konkretnije kazati. Ali, nisam ja jedini čije su ime zaokružili: učinili su to i s imenom moje sestre koja također nije bila u Buliću niti je glasala. Bulić je malo mjesto, svi ljudi znaju da sam u Zagrebu i jesam li došao kući, nije im to bio problem saznati. Kako je selo malo, računali su da nitko neće ništa primijetiti, objašnjava Marko Nakić i zaključuje svoju priču:

– Ovo se u našoj državi nikako ne bi smjelo događati! Naljutio me taj postupak, i sestra i ja se osjećamo ogorčeno i prevareno.

Zadarski.hr/ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr