fbpx round image on layout top

KK Zadar i iduću sezonu u ABA ligi

24. svibnja 2017. by urednik divider image

Košarkaški klub Zadar i iduće sezone nastupat će u regionalnoj ABA ligi, potvrđeno je danas na skupštini klubova ABA lige. Liga će u novoj sezoni brojati 12 klubova, a Hrvatska će imati tri predstavnika – Zadar, Cibonu i Cedevitu.

Nakon zaključka da je iza ABA liga j.t.d. izuzetno uspješna sezona, Skupština klubova je na sastanku održanom u hotelu International u Zagrebu, donijela niz odluka u cilju daljeg jačanja i unapređenja natjecanja, javlja službena stranica ABA lige.

ABA liga j.t.d. se dodatno učvrstila kao vrlo snažan brend i pokretač razvoja košarke u regiji, potvrdili su financijski, sportski i marketinški izvještaji za sezonu 2016/17. U prilog tome također govori zadovoljstvo gledatelja, kao i veliki rast posjeta na službenoj stranici, aplikacijama i svim društvenim mrežama. ABA liga j.t.d. je po svim osnovama napravila korak naprijed, odgovorila na mnoge izazove i izgradila čvrst temelj za dalji razvoj. U skladu sa tim postavljene su jasne smjernice i prioriteti u daljem radu.

ABA liga j.t.d. je u sezoni 2016/17 ostvarila financijsku dobit koja će u skladu sa jednoglasnom odlukom Skupštine biti ravnomerno podijeljena na klubove sudionike.

U cilju daljeg jačanja kvaliteta natjecanja, ali i zbog delikatnosti oko kalendara, većinskim brojem glasova Skupština ABA liga j.t.d. je odlučila da u sezoni 2017/18 sudjeluje 12 klubova.

Analizirajući aktualnu situaciju u Europi i regiji, kao i poziciju da i dalje ne postoji priznanje nacionalnih saveza, a sa ciljem da zaštitili interes osnivača ABA lige j.t.d, pravo igranja imat će klubovi koji su sudjelovali u sezoni 2016/17, pri čemu prioritet imaju klubovi osnivači ABA lige j.t.d. (iz sezone 2015/16), poštujući podjelu prema državama:

– Srbija – tri kluba

– Hrvatska – tri kluba

– Slovenija – jedan klub

– BiH – jedan klub

– Crna Gora – jedan klub

– Makedonija – jedan klub

– Dva mjesta će pripasti klubovima iz država čiji su klubovi u sezoni 2016/17 ostvarili najbolje koeficijente. Odnosno, Srbiji i Crnoj Gori.

Mjesta iz Srbije će se popunjavati u skladu sa plasmanom ostvarenom na Košarkaškoj ligi Srbije, s obzirom na priznanje i suradnju sa ABA ligom j.t.d.

U skladu sa ovim odlukama sudionici ABA lige j.t.d. u sezoni 2017/18 su: Cedevita, Zadar, Cibona, Union Olimpija, Igokea, Budućnost Voli, MZT Skopje Aerodrom i Mornar, dok će preostala četiri mjesta iz Srbije biti određena na osnovu plasmana u Košarkaškoj ligi Srbije.

Skupština ABA lige j.t.d. donijela je odluku da uoči početka sezone 2017/18 bude organiziran Super Kup u Baru sa željom da on postane tradicija i da okuplja najbolje ekipe.

U cilju popularizacije i jačanja kvaliteta košarke u regiji, Skupština ABA lige j.t.d. je odlučila da tijekom sezone 2017/18 organizira turnire za uzrast do 19 godina.

Stav Skupštine ABA lige j.t.d. je da je za dalji razvoj košarke u regiji, u što kraćem roku, neophodno pokrenuti drugu ABA ligu. Na ovom projektu će se intenzivno raditi, sa željom da u njegovoj realizaciji sudjeluju svi košarkaški subjekti. U skladu s tim, bit će obavljeni razgovori sa zainteresiranim klubovima.

Skupština ABA lige j.t.d. također smatra da je potrebno u što kraćem roku obaviti razgovore sa nacionalnim savezima kako bi se riješila trenutna situacija koja nije u interesu daljeg razvoja košarke. Kao i da klubovi iz država sudionika ABA lige j.t.d. obave razgovore sa svojim nacionalnim savezima, a sve u cilju stvaranja idealnog ambijenta za razvoj košarke.

HRT/ZDanasAKCIJA MLADIH I MOST...

Članovi Akcije mladih i MOST-a, ispred Zadarskog bloka, odgovorili su na...

read more

TRAŽE IZMJENU ZAKONA...

Na sastanku ogranka srednjoškolskih ravnatelja Zadarske županije zaključeno...

read more

ZADARSKI BLOK...

Vezano uz CGO Biljane oglasio se Zadarski blok priopćenjem ja javnost koje...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr