round image on layout top

LOKALNI IZBORI Samo Pag ide u drugi krug

22. svibnja 2017. by urednik divider image

Od gradova u Zadarskoj županiji samo se u Pagu ide u drugi krug – za naklonost birača borit će se HDZ-ov Igor Karavanić i Ante Fabijanić iz koalicije Modes-Reformisti. U Obrovcu, Ninu, Biogradu i Benkovcu pobjedu su u prvom krugu odnijeli HDZ-ovi kandidati.

U Benkovcu su se za mjesto gradonačelnika borila samo dva kandidata – TOMISLAV BULIĆ – HDZ i FRANE TOKIĆ, kandidat grupe birača. Tomislav Bulić dobio je 49,15 posto glasova, što je bilo dovoljno da pobijedi protukandidata, Franu Tokića koji je dobio 46,87 posto glasova.

Biograd će i dalje voditi HDZ-ov i HSU-ov kandidat IVAN KNEZ, koji je osvojio 54,68 posto glasova.

I u Ninu na vlasti ostaje HDZ-ov EMIL ĆURKO, za kojeg je glasovalo 58,24 posto glasača.

U Obrovcu je pobjedu odnio dosadašnji gradonačelnik, HDZ-ov ANTE ŽUPAN, a njemu je povjerenje ukazalo 57,66 posto birača.

Jedino će se u Pagu održati drugi krug izbora za gradonačelnika. ANTE FABIJANIĆ kandidat koalicije MODES – Reformisti, dobio je 28,45 posto glasova, a IGOR KARAVANIĆ – HDZ, 25,58 posto.

Zanimljivosti na izborima

Zanimljivost ovih lokalnih izbora su i neki, uvjetno rečeno, povratnici u politiku. Tako nekadašnji načelnik Slavko Šare, kandidat Reformista u Galovcu ulazi u drugi krug s HDZ-ovim Marinom Gulanom .

U drugi krug će i birači u Gračacu – gdje se u utrku ponovno vratio SDSS-ov Goran Đekić i u drugom krugu se bori s HDZ-ovom Natašom Turbić. U Gračacu i Benkovcu vijećnike će imati i dvije stranke srpskoga predznaka. U Lišanima Ostrovičkim dojučerašnji HDZ-ovac Ivica Musić pobijedio je kao nezavisni svoju bivšu stranku. Promjene i u Pagu, gdje je aktualni gradonačelnik Željko Maržić ispao iz utrke za drugi krug. Borit će se MODES-ovac Ante Fabijanić i HDZ-ovac Igor Karavanić. Smjena vlasti u Polači – nezavisni Tomislav Prtenjača s točno pedeset posto glasova pobijedio je dugogodišnjeg HDZ-ova načelnika Viktora Prtenjaču.

HRT/ZDanasMarjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr