fbpx

LOKALNI IZBORI Samo Pag ide u drugi krug

Od gradova u Zadarskoj županiji samo se u Pagu ide u drugi krug – za naklonost birača borit će se HDZ-ov Igor Karavanić i Ante Fabijanić iz koalicije Modes-Reformisti. U Obrovcu, Ninu, Biogradu i Benkovcu pobjedu su u prvom krugu odnijeli HDZ-ovi kandidati.

U Benkovcu su se za mjesto gradonačelnika borila samo dva kandidata – TOMISLAV BULIĆ – HDZ i FRANE TOKIĆ, kandidat grupe birača. Tomislav Bulić dobio je 49,15 posto glasova, što je bilo dovoljno da pobijedi protukandidata, Franu Tokića koji je dobio 46,87 posto glasova.

Biograd će i dalje voditi HDZ-ov i HSU-ov kandidat IVAN KNEZ, koji je osvojio 54,68 posto glasova.

I u Ninu na vlasti ostaje HDZ-ov EMIL ĆURKO, za kojeg je glasovalo 58,24 posto glasača.

U Obrovcu je pobjedu odnio dosadašnji gradonačelnik, HDZ-ov ANTE ŽUPAN, a njemu je povjerenje ukazalo 57,66 posto birača.

Jedino će se u Pagu održati drugi krug izbora za gradonačelnika. ANTE FABIJANIĆ kandidat koalicije MODES – Reformisti, dobio je 28,45 posto glasova, a IGOR KARAVANIĆ – HDZ, 25,58 posto.

Zanimljivosti na izborima

Zanimljivost ovih lokalnih izbora su i neki, uvjetno rečeno, povratnici u politiku. Tako nekadašnji načelnik Slavko Šare, kandidat Reformista u Galovcu ulazi u drugi krug s HDZ-ovim Marinom Gulanom .

U drugi krug će i birači u Gračacu – gdje se u utrku ponovno vratio SDSS-ov Goran Đekić i u drugom krugu se bori s HDZ-ovom Natašom Turbić. U Gračacu i Benkovcu vijećnike će imati i dvije stranke srpskoga predznaka. U Lišanima Ostrovičkim dojučerašnji HDZ-ovac Ivica Musić pobijedio je kao nezavisni svoju bivšu stranku. Promjene i u Pagu, gdje je aktualni gradonačelnik Željko Maržić ispao iz utrke za drugi krug. Borit će se MODES-ovac Ante Fabijanić i HDZ-ovac Igor Karavanić. Smjena vlasti u Polači – nezavisni Tomislav Prtenjača s točno pedeset posto glasova pobijedio je dugogodišnjeg HDZ-ova načelnika Viktora Prtenjaču.

HRT/ZDanas