round image on layout top

Marić ostaje ministar

4. svibnja 2017. by urednik divider image

ZDRAVKO MARIĆ OSTAJE MINISTAR, iako nije dobio podršku sabora. Naime, 75 zastupnika je bilo za opoziv , 75 protiv. Glasnović je napustio sabornicu. “Nitko nema parlamentarnu većinu, rekao je Petrov.

Izglasavanje nepovjerenja Mariću predložilo je 46 zastupnika SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a, Živog zida i Snage jer tvrde da je ministar, kao jedan od bivših direktora u Agrokoru, trebao znati o financijskom stanju tog koncerna koje je prouzročilo krizu u zemlji.

Od 151 zastupnika, ta Marićev opoziv glasalo je njih 75, isto toliko ih je bilo protiv, a suzdržan nije bio nitko, s tim da nezavisni Željko Glasnović nije glasao, izašao je iz sabornice.

“Utvrđujem da ministru Mariću nije iskazano nepovjerenje, ali nije utvrđena ni parlamentarna većina”, konstatirao je predsjednik Hrvatskog sabora i odredio dvosatnu stanku, zbog čega su prosvjedovali HDZ-ovi zastupnici.

“Ne možete po poslovniku odrediti stanku dužu od 30 minuta”, rekao je Petrovu potpredsjednik Sabora Željko Reiner.

Marićevu opzivu, uz HDZ i partnere, usprotivio se i Tomislav Saucha, bivši SDP-ov zastupnik i predstojnik kabineta SDP-ova premijera Zorana Milanovića, osumnjičen u aferi dnevnice. Protiv je bio i nezavisni Željko Lacković koji je do sinoć najavljivao da će biti za opoziv. SDP je Mariću zamjerao sukob interesa, obzirom da je prije dolaska u Vladu u Agrokoru bio na funkciji izvršnog direktora za strategiju i tržište kapitala. Prozivali su ga da je kao ministar financija odgodio primjenu zakonskih propisa koji bi, smatraju u SDP-u, na vrijeme ukazali na postojanje krize u Agrokoru. Spočitavali su mu i povlašteni kredit u Hrvatskoj poštanskoj banci (HPB).NIKOLA ŠIMIĆ TONIN...

Književnik Nikola Šimić Tonin poslao je pripopćenje za medije koje...

read more

MUTNE IGRE Po projektu...

Prije nekoliko mjeseci na zemljištu između Supernove i “Braline...

read more

SUDAC KOLAKUŠIĆ Ovo je...

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić za N1 je komentirao svoj mogući...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr