round image on layout top

NECENZURIRANO U dokumentima istrage suda u Lihtenštajnu vezano uz pranje novca terete se Vladimir Zagorec i Zdenko Zrilić! (VIDEO)

1. svibnja 2017. by urednik divider image

Na popisu na kojem se nalaze 22 offshore tvrtke kao i 26 fondacija, a koje su pod istragom suda u Lihtenštajnu za pranje novca koji je između ostalog ukraden i iz državnog proračuna Republike Hrvatske, nalaze se i tvrtke koje su bile ili su još u vlasništvu tvrtki u kojima je Zdenko Zrilić ili suvlasnik ili direktor, a sve su registrirane na adresi Gaženička cesta 3 u Zadru. Sve navedene tvrtke sud u Lihtenštajnu dovodi u vezu sa pranjem novca koji direktno dolazi iz Hrvatske. Sve tvrtke i fondacije otvorene su od strane odvjetničkog ureda Hoop&Hoop u Vaduzu, a kako novinar Necenzuriranog Domagoj Margetić doznaje, u istom dokumentu suda u Lihtenštajnu kao glavni povjerenici svih navedenih tvrtki kao i računa imenovani su danas osuđeni general Vladimir Zagorec i zadarski poduzetnik Zdenko Zrilić.

U emisiji Necenzurirano MrežaTV-a objavljenoj 24. ožujka Domagoj Margetić istražuje tokove pranja novca iz Hrvatske u Lihtenštajn, a u sve su prema dokumentima suda u Austriji i Lihtenštajnu umješani Vladimir Zagorec i Zdenko Zrilić i to kao glavni povjerenici – (u videu na 26:42). Kako smo već pisali (klikni za link), Zdenko Zrilić je svojevremeno čak zaprijetio Domagoju Margetiću da će završiti kao Pukanić kada je Margetić prvi put razotkrio dokumente vezane uz iste offshore tvrtke kao i fondacije u Lihtenšajnu.

Podsjetimo da je Vladimir Zagorec nedavno osuđen na sudu u Klagenfurtu na dvije godine zatvora zbog pronevjere kredita Hypo-Alpe-Adria banke, o čemu smo već pisali (klikni za link). Pored Zagorca na dvije godine zatvora osuđen je i bivši član uprave banke Hypo-Alpe-Adria Guenter Striedinger, a odvjetnik Gerald Hoop iz spomenutog ureda Hoop&Hoop iz Lihtenštajna koji je djelovao kao povjerenik između Zagorca i Hypo banke je osuđen na dvije godine zatvora uvjetno.

Prema riječima austrijskog državnog odvjetnika Roberta Riffela, Zagorec je za potrebe ulaganja u projekte s nekretninama u Hrvatskoj preko zaklada u Lihtenštajnu podigao ukupno 49,43 milijuna eura kredita. “Ovi krediti su bili nerazmjerno veliki i stoga gospodarski potpuno neopravdani jer su bili namijenjeni fiktivnim i precijenjenim zemljištima”, rekao je državni odvjetnik Riffel u završnoj riječi.

Bivši ministar financija Slavko Linić u emisiji Necenzurirano MrežeTV navodi kako su veliki iznosi novca koji je trebao biti iskorišten za obranu u ratu napadnute Hrvatske, završili na tajnim računima u inozemstvu, a navode se i dokumenti te iskazi o 500 milijuna eura ukradenih direktno iz proračuna RH te prebačenih preko jedne hrvatske banke u inozemstvo. Isti novac se vraćao nazad u Hrvatsku u obliku kredita privatnim osobama ili tvrtkama za investicije, a za hipoteke su uzimane nekretnine u Hrvatskoj za koje su izdavani krediti koji su bili višestruko veći od vrijednosti založenih nekretnina kao što je otkriveno i u slučaju Vladimira Zagorca.

Medu objavljenim imenima na popisu tvrtki koje su pod istragom za pranje novca na sudu u Lihtenštajnu prepoznali smo neka imena:

K.N.G INVEST iz Lihtenštajna koja je osnivač K.N.G. INVEST d.o.o. Zadar Gaženička cesta 3, a direktor je Zdenko Zrilić

VELOX iz Lihtenštajna, druga tvrtka VELOX d.o.o. nalazi se u Zadru Gaženička cesta 3, a direktor je Zdenko Zrilić

ALU INVEST AG iz Lihtenštajna osnivač je tvrtke SALUM d.o.o. iz Zadra Gaženička cesta 3, a direktor je Zdenko Zrilić

TORRADO AG iz Linhtenštajna osnivač je tvrtke LENA d.o.o. iz Zadra Gaženička cesta 3, a direktor je Zdenko Zrilić

GRANIT VRKIĆ iz Lihtenštajna – u Zadru je GRANIT VRKIĆ d.o.o. podijeljen na dvije tvrtke i to: GRANIT-KAMENOLOM d.o.o. i GRANIT-PUMPA d.o.o. koja je danas u vlasništvu Natalije Zrilić, kćeri Zdenka Zrilića

SITARGO AG iz Lihtenštajna, osnivač i vlasnik tvrtke GRANIT-KAMENOLOM d.o.o. Tvrtka je nastala podjelom tvrtke GRANIT VRKIĆ d.o.o. na dvije tvrtke. Direktor tvrtke je Jekla milošević, a tvrtka je kao i sve Zrilićeve tvrtke regisrirana na adresi Gaženička cesta 3 Zadar.

P.S. IMMO AG iz Lihtenštajna – u Zadru je P.S. IMMO d.o.o. registrirana također na adresi Gaženička cesta 3 Zadar, a direktor je Zdenko Zrilić

 

Emisiju Necenzurirano MrežaTv od 24. ožujka pogledajte u nastavku. 

ZDdanas


 • Nema više para

  Znaci, blokiralo im pare u tom Lihtenštajnu pa ga ona J&T banka ovršila jer nije ima odakle vraćati rate? Već se duže vrime priča po gradu da nemaju keša. Sada znamo i zašto, a Turci im pokupili strateške nekretnine za bakšiš.

 • Tenis

  Znaci Grga vam jos nije dao pare za ovaj visegodisnji reket koji sprovodite? E bijedo bijedna. Narkomani i bolesnici.

 • Magarci

  Margetic… ahahahahahah.. svi na lijecenje!

 • Zanimljivo

  Da. Ovaj portalcic sluzi vidim samo za reketarenje pojedinaca?

 • Prica iz davnina

  Znaci opet ste ostali bez para? Opet su vas izbacili iz stana jer niste platili najam? Pa se zvacu opet price iz davnina koje ne mogu biti ni priblizno tocno cim su iz Margeticevih usta. Pa da. Vec se odavno prica po gradu da nemate ni za dnevnu dozu kokaina.

 • Samo ti seri

  Uvrede, klevete i prijetnje neće zaustaviti pisanje o ovim temama…


MARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr