fbpx

Udruga Suglasje uz Akciju mladih i MOST

Pojava Marka Pupića, Marjane Botić, Ante Rubeše i dr. na zadarskoj političkoj sceni, a na suprotivoj strani od vladajuće neoboljševičke interesne skupine, pravi je maestral koji donosi osvježenje u sparne  dane i noći, a da bi se moglo disati i dočekati bolje sutra.

Njihovo djelovanje u gradskom vijeću i županijskoj skupštini simbolizira bitku Davida i Golijata, koja u odnosu snaga ne daje Davidu nikakve šanse da se odupre Golijatu, ali stvarnost na kraju biva drukčija i David pobjeđuje.

Zbog njihovog hrabrog, argumentiranog i ustrajnog djelovanja u razotkrivanju otimačine i zloporabe političkih dužnosnika-vlastodržaca na razini grada i županije, postali su prepoznatljivo svijetlo u tami, nudeći mogućnost izlaska iz Platonove spilje beznađa.

Nama narodu, obespravljenoj hrvatskoj većini preostaje prihvatiti i podržati ove mlade i nesebične ljude i krenuti novim smjerom , a da ne bi kao „ guske u magli“ i dalje bili  kaljuži koju  dva desetljeća mute dva sijamska blizanca – partije, smjenjujući se na vlasti pod krinkom demokracije.

Nikakve prijetnje, ucjene i nasilno utjerivanje straha pred očima hrvatske javnosti ove mlade ljude novog smjera, nije spriječilo u razotkrivanju i prijavljivanju kriminalnih radnji nadležnim državnim tijelima u gradu i županiji.

Nabrojiti ćemo ukratko neke od njih:

  • Razotkrivanje zloporabe upravljanja i prekomjerno trošenje –izvlačenje novca iz gradskog proračuna u NK i KK Zadar, a koji su završili u privatnim džepovima i slabljenju klubova i padanju u niži razred natjecanja (nogomet).
  • Spriječavanje donošenju novog Detaljnog plana uređenja Maraska parka, a koji bi išao u korist stranoj privatnoj tvrtki Dogus grupi, a na štetu grada odnosno javnog dobra.
  • Razotkrivanje dodjela jeftinih koncesija na pomorskom dobru privatnom koncesionaru u marikulturi a na štetu malom otočnom i priobalnom ribarstvu.
  • Razotkrivanje pogodovanja budućim koncesionarima u dodjeli povoljnog korištenja trajektne luke, a na štetu države koja ulaže velika sredstva u infrastrukturu i poslovnu zgradu.
  • Razotkrivanje pogodovanja sve brojnijim neofeudalcima na području županije, a koji na račun državnog proračuna posredstvom moćnika iz Hrvatskih šuma i Agencije za dodjelu državnog zemljišta, izvlače milijune kuna i raseljavaju hrvatskih sela i otoke oduzimanjem tog zemljišta njima.
  • Upozoravanje na rastrošnost, neuspješnost i kadrovsko gomilanje gradske i županijske uprave s  prekobrojnim i nekorisnim zapošljavanjem (2- 3 puta većeg od potrebnog), a u korist racionalnijeg  gospodarenja gradskom i javnom imovinom.

Zbog navedenog i brojnih drugih aktivnosti  imate svekoliku podršku brojnih udruga i neovisnih skupina građana i intelektualaca grada i županije.

Iskoristite tu podršku ( sad ili nikad)! Prikažite svoj program javno na gradskim ulicama i trgovima i javno se suprotstavite (riječju, djelom i kulturom) onima koji su vas i do sada kočili, zastrašivali, prijetili i podmetali.

Pokažite da se ne želite zatvarati kao oni i pogodovati  interesnim skupinama , već služiti svojem narodu, živeći od dobara koja se stvaraju za zajedničko-opće i osobno dobro.

Ovaj grad bi u dogledno vrijeme mogao postati naš a ne kao sada, njihov feud. Mi bi kao narod mogli biti ponosni na svoje, a ne kao sada da služimo njima, jedva plaćajući troškove usluga njihovih rastrošnih gradskih poduzeća i uprava, i u strahu izbacivanja iz vlastita doma.

Javni prostor u središtu grada dali su i podijelili neofeudalnoj  kasti , unakazivši kulturnu baštinu. Naš narod ne može ni pristupiti slobodno šetnjom,  stati i prozboriti uz čašicu osvježavajućeg napitka. To je postao najveći luksuz jer njihova kavica i sladoledna vodica stoji 2 Eura.

Oni su do sada donosili brojne odluke ne pitajući podržava li to većina naroda i ide li to njima u korist.

Nakon novih lokalnih izbora uz vašu pobjedničku većinu u gradskom vijeću i županiji, odlučivati će se najčešće u korist naroda grada i županije a ne interesnih skupina i politikanata ,javnim raspravama i referendumima.

Za ovaj narod  trebate donositi dobre programe i planove, i da narod može od svog rada živjeti a ne robovati.

“SUGLASJE” Zadar

Udruga za promicanje istinskih i kulturnih vrijednosti