round image on layout top

Udruga Suglasje uz Akciju mladih i MOST

19. svibnja 2017. by urednik divider image

Pojava Marka Pupića, Marjane Botić, Ante Rubeše i dr. na zadarskoj političkoj sceni, a na suprotivoj strani od vladajuće neoboljševičke interesne skupine, pravi je maestral koji donosi osvježenje u sparne  dane i noći, a da bi se moglo disati i dočekati bolje sutra.

Njihovo djelovanje u gradskom vijeću i županijskoj skupštini simbolizira bitku Davida i Golijata, koja u odnosu snaga ne daje Davidu nikakve šanse da se odupre Golijatu, ali stvarnost na kraju biva drukčija i David pobjeđuje.

Zbog njihovog hrabrog, argumentiranog i ustrajnog djelovanja u razotkrivanju otimačine i zloporabe političkih dužnosnika-vlastodržaca na razini grada i županije, postali su prepoznatljivo svijetlo u tami, nudeći mogućnost izlaska iz Platonove spilje beznađa.

Nama narodu, obespravljenoj hrvatskoj većini preostaje prihvatiti i podržati ove mlade i nesebične ljude i krenuti novim smjerom , a da ne bi kao „ guske u magli“ i dalje bili  kaljuži koju  dva desetljeća mute dva sijamska blizanca – partije, smjenjujući se na vlasti pod krinkom demokracije.

Nikakve prijetnje, ucjene i nasilno utjerivanje straha pred očima hrvatske javnosti ove mlade ljude novog smjera, nije spriječilo u razotkrivanju i prijavljivanju kriminalnih radnji nadležnim državnim tijelima u gradu i županiji.

Nabrojiti ćemo ukratko neke od njih:

  • Razotkrivanje zloporabe upravljanja i prekomjerno trošenje –izvlačenje novca iz gradskog proračuna u NK i KK Zadar, a koji su završili u privatnim džepovima i slabljenju klubova i padanju u niži razred natjecanja (nogomet).
  • Spriječavanje donošenju novog Detaljnog plana uređenja Maraska parka, a koji bi išao u korist stranoj privatnoj tvrtki Dogus grupi, a na štetu grada odnosno javnog dobra.
  • Razotkrivanje dodjela jeftinih koncesija na pomorskom dobru privatnom koncesionaru u marikulturi a na štetu malom otočnom i priobalnom ribarstvu.
  • Razotkrivanje pogodovanja budućim koncesionarima u dodjeli povoljnog korištenja trajektne luke, a na štetu države koja ulaže velika sredstva u infrastrukturu i poslovnu zgradu.
  • Razotkrivanje pogodovanja sve brojnijim neofeudalcima na području županije, a koji na račun državnog proračuna posredstvom moćnika iz Hrvatskih šuma i Agencije za dodjelu državnog zemljišta, izvlače milijune kuna i raseljavaju hrvatskih sela i otoke oduzimanjem tog zemljišta njima.
  • Upozoravanje na rastrošnost, neuspješnost i kadrovsko gomilanje gradske i županijske uprave s  prekobrojnim i nekorisnim zapošljavanjem (2- 3 puta većeg od potrebnog), a u korist racionalnijeg  gospodarenja gradskom i javnom imovinom.

Zbog navedenog i brojnih drugih aktivnosti  imate svekoliku podršku brojnih udruga i neovisnih skupina građana i intelektualaca grada i županije.

Iskoristite tu podršku ( sad ili nikad)! Prikažite svoj program javno na gradskim ulicama i trgovima i javno se suprotstavite (riječju, djelom i kulturom) onima koji su vas i do sada kočili, zastrašivali, prijetili i podmetali.

Pokažite da se ne želite zatvarati kao oni i pogodovati  interesnim skupinama , već služiti svojem narodu, živeći od dobara koja se stvaraju za zajedničko-opće i osobno dobro.

Ovaj grad bi u dogledno vrijeme mogao postati naš a ne kao sada, njihov feud. Mi bi kao narod mogli biti ponosni na svoje, a ne kao sada da služimo njima, jedva plaćajući troškove usluga njihovih rastrošnih gradskih poduzeća i uprava, i u strahu izbacivanja iz vlastita doma.

Javni prostor u središtu grada dali su i podijelili neofeudalnoj  kasti , unakazivši kulturnu baštinu. Naš narod ne može ni pristupiti slobodno šetnjom,  stati i prozboriti uz čašicu osvježavajućeg napitka. To je postao najveći luksuz jer njihova kavica i sladoledna vodica stoji 2 Eura.

Oni su do sada donosili brojne odluke ne pitajući podržava li to većina naroda i ide li to njima u korist.

Nakon novih lokalnih izbora uz vašu pobjedničku većinu u gradskom vijeću i županiji, odlučivati će se najčešće u korist naroda grada i županije a ne interesnih skupina i politikanata ,javnim raspravama i referendumima.

Za ovaj narod  trebate donositi dobre programe i planove, i da narod može od svog rada živjeti a ne robovati.

“SUGLASJE” Zadar

Udruga za promicanje istinskih i kulturnih vrijednostiMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr