round image on layout top

Zadar outdoor festival

4. svibnja 2017. by urednik divider image

Okolica Zadra idealna je destinacija za aktivni odmor. Kako bi prirodne ljepote još više promovirali u svijetu, skupina lokalnih entuzijasta organizirala je festival koji promiče aktivan život i avanturistički duh.

Pothvat mladog sportaša izmamio je poglede svih prisutnih na zadarskom Forumu. Bio je to prvi urbani hod po traci razapetoj između dva sidrišta izveden u Hrvatskoj. Tako barem tvrde organizatori prvog Outdoor festivala. A prvi su se put i kajaci našli na platou ispred Svetog Donata.
Jako jako kvalitetan i dobar sadržaj. Čak navijam za to da se što više takvih događanja odvija u Zadru. Sviđa mi se taj neki cilj da se Zadar promovira kao centar sportskog turizma. – ocjenjuje Petar Kozina, sudionik kajak utrke.

Kroz četiri dana ovog festivala u svim aktivnostima uživa oko 900 sudionika. Na različitim lokacijama po zadarskoj regiji, kroz sedam natjecateljskih disciplina, organizatori promoviraju prirodne ljepote i mogućnosti ovog kraja, ali i pokušavaju utjecati na produljenje sezone.

Mi ustvari radimo turistički proizvod, želimo proširiti svijest da je Zadar idealna destinacija aktivnog odmora, tako da jedan od prvih koraka je bio da kontaktiramo strana predstavništva turističkih zajednica u drugim zemljama. – objašnjava jedna od organizatorica Iva Bencun. Na festival su došli sudionici iz 10-ak zemalja, među njima i nekoliko novinara blogera.

 

HRT/ZDanasOPOZICIJA ZBOG GAŽENICE...

Odluka o dodjeli 20-godišnje koncesije za luku Gaženica turskom Global Ports...

read more

RAVNATELJ LUČKE UPRAVE...

Povodomo dodjeljivanja koncesije nad lukom Gaženica, oglasila se i Lučka...

read more

PREDSJEDNIK HVIDRA-e...

U svjetlu najnovijih događanja oko prihvaćanja jedine ponude zakoncesiju u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr