round image on layout top

KVARTART VOŠTARNICA Zajednički koncert zadarskih bendova Epilog i Lice mista

13. lipnja 2017. by urednik divider image

U petak 16. lipnja održat će treći koncert u sklopu prvog zadarskog urbanog festivala KvartArt Voštarnica 2017., a na njemu nastupaju dva zadarska benda- Epilog i Lice mista. Koncert će se održati na Glazbodromu – parkiralištu u sklopu bivše vojarne u ulici Stjepana Radića na Voštarnici s početkom u 21 sat.

Bend Lice mista nastao je 2011. godine u Preku na otoku Ugljanu. Bend je po svojoj vokaciji akustično orijentiran sa primjesama psihodelije, folka i post- punka, a njegovi članovi su: Frane Marčelić, klavijatura, harmonika, bas gitara; David Košta, vokal, akustična, klasična i električna gitara, harmonika, klavijatura; Ivo Dorkin, bubanj; i Luka Dunatov, klavijatura, perkusije, melodika, harmonika.
Njihova priča počinje s osnivanjem benda Brižno Grilo nakon čijeg raspada nastavljaju u sličnoj postavci i istom konceptu izvođenja pjesama na čakavskom dijalektu praćenom glazbom koja varira od neo- folka do post-punka i psihodelije.

Grunge / rock bend Epilog nastao je 2012. godine u Zadru, a njegovi članovi su Dejan Marcikić, vokal, gitara; Tomislav Jerak, gitara; i Božo Lisica, bas gitara.
Bend je rezultat dugogodišnjeg bavljenja glazbom u nekadašnjim zadarskim bendovima poput Alergije i Jelly Bellya (današnji Sexymotherfuckers).

Već nekoliko puta su nastupali u regiji i rodom gradu, a neki od najistaknutijih nastupa su na WHF-u u Širokom Brijegu i HGF-u u Zaboku. Na lokalnim radio postajama predstavili su se singlom „Navika“ za koji su snimili i svoj prvi spot u suradnji sa Kreathia Studiom iz Zadra, te singlom „Dobar razlog“.
Koncert Lice Mista i Epilog treći je koncert u sklopu festivala KvartArt Voštarnica 2017. u organizaciji Koncertnog ureda Zadar i Grada Zadra.

Festival traje od 02. do 17. lipnja, a posjetitelji još uvijek imaju priliku uživati u edukativnim radionicama, projekcijama, igrama i dobroj zabavi.

Cilj festivala je revitalizacija zapuštenih javnih prostora, novo promišljanje funkcija javnih gradskih prostora i sadržaja gradskih kvartova te promocija urbane kulture i popularizacija mladenačke umjetnosti.

Ulaz na koncert je besplatan.

Dođite na koncert jer život je u Kvartu!

ZDdanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr