fbpx

KVARTART VOŠTARNICA Zajednički koncert zadarskih bendova Epilog i Lice mista

U petak 16. lipnja održat će treći koncert u sklopu prvog zadarskog urbanog festivala KvartArt Voštarnica 2017., a na njemu nastupaju dva zadarska benda- Epilog i Lice mista. Koncert će se održati na Glazbodromu – parkiralištu u sklopu bivše vojarne u ulici Stjepana Radića na Voštarnici s početkom u 21 sat.

Bend Lice mista nastao je 2011. godine u Preku na otoku Ugljanu. Bend je po svojoj vokaciji akustično orijentiran sa primjesama psihodelije, folka i post- punka, a njegovi članovi su: Frane Marčelić, klavijatura, harmonika, bas gitara; David Košta, vokal, akustična, klasična i električna gitara, harmonika, klavijatura; Ivo Dorkin, bubanj; i Luka Dunatov, klavijatura, perkusije, melodika, harmonika.
Njihova priča počinje s osnivanjem benda Brižno Grilo nakon čijeg raspada nastavljaju u sličnoj postavci i istom konceptu izvođenja pjesama na čakavskom dijalektu praćenom glazbom koja varira od neo- folka do post-punka i psihodelije.

Grunge / rock bend Epilog nastao je 2012. godine u Zadru, a njegovi članovi su Dejan Marcikić, vokal, gitara; Tomislav Jerak, gitara; i Božo Lisica, bas gitara.
Bend je rezultat dugogodišnjeg bavljenja glazbom u nekadašnjim zadarskim bendovima poput Alergije i Jelly Bellya (današnji Sexymotherfuckers).

Već nekoliko puta su nastupali u regiji i rodom gradu, a neki od najistaknutijih nastupa su na WHF-u u Širokom Brijegu i HGF-u u Zaboku. Na lokalnim radio postajama predstavili su se singlom „Navika“ za koji su snimili i svoj prvi spot u suradnji sa Kreathia Studiom iz Zadra, te singlom „Dobar razlog“.
Koncert Lice Mista i Epilog treći je koncert u sklopu festivala KvartArt Voštarnica 2017. u organizaciji Koncertnog ureda Zadar i Grada Zadra.

Festival traje od 02. do 17. lipnja, a posjetitelji još uvijek imaju priliku uživati u edukativnim radionicama, projekcijama, igrama i dobroj zabavi.

Cilj festivala je revitalizacija zapuštenih javnih prostora, novo promišljanje funkcija javnih gradskih prostora i sadržaja gradskih kvartova te promocija urbane kulture i popularizacija mladenačke umjetnosti.

Ulaz na koncert je besplatan.

Dođite na koncert jer život je u Kvartu!

ZDdanas