fbpx

OSUMNJIĆEN ZA UBOJSTVO Poljak P.P. (52) je sumnjičen da je na gliseru prebio svoju djevojku te ju utopio u moru

Poljskog državljanina P.P. (52) iz Varšave zadarska je policija nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičila za ubojstvo Poljakinje (37). Njega se sumnjiči da je u utorak poslijepodne, za vrijeme plovidbe između Ugljana i Ošljaka, na gliseru poljske zastave, iz za sad neutvrđenih razloga fizički napao i ozlijedio 37-godišnjakinju koja je nakon napada završila u moru gdje se utopila, doznaje portal Zadarski.hr

Zbog toga je 52-godišnjak uz kaznenu prijavu priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Kako doznajemo, Poljak se već desetak dana s gliserom nalazio na području od Šibenika i Zadra. Obavljao je i popravke na plovilu, koristio je i apartman za stanovanje u Biogradu.

Prije nekoliko dana, na brodu mu se pridružila i 37-godišnja Poljakinja za koju se pretpostavlja da je s njim bila u ljubavnoj vezi. Oni su boravili na gliseru koji ima i kabinu, te su plovili zadarskim akvatorijem.

Kobni se događaj zbio u utorak poslijepodne. Oko 18 sati zaprimljena je dojava o tome da su članovi posade plovila njemačke zastave, u moru između otoka Ugljana i Ošljaka, zatekli 52-godišnjeg državljanina Poljske te gliser poljske zastave. Nakon saznanja da se u gliseru nalazila i žena, pokrenuta je potraga za njom.

Oko 19 sati, u moru u blizini je zatečeno tijelo žene za koju se pretpostavlja da se radi o državljanki Poljske, članici posade glisera. Na mjestu događaja obavljen je očevid.

Nakon provedenog istraživanja, policajci su zaključili da je na gliseru kobnoga dana došlo do svađe između Poljaka i njegove mlađe družice koja je prerasla u fizički sukob. Na tijelu Poljakinje uočeni su brojni hematomi i to na glavi i po ekstremitetima što upućuje na fizički napad i borbu.

U jednom je trenutku Poljakinja pala – ili je gurnuta – u more, a smrt je nastupila od utapanja, iz čega su policijski istražitelji zaključili da joj Poljak u najmanju ruku nije želio pomoći, već ju je namjerno pustio da se utopi u moru.

Iako nije priznao djelo već se čitavo vrijeme pokušava izvući svojim verzijama događaja, materijalni dokazi, čvrste indicije, a i držanje Poljaka u postupku, upućuju na sumnju da se radi o teškom kaznenom djelu ubojstva.

O daljnjem postupku na osumnjičenim Poljakom odlučit će glavni sudac istrage.

ZDdanas/Zadarski.hr