round image on layout top

Povjerenstvo pokreće postupak protiv Stipe Zrilića

15. lipnja 2017. by urednik divider image

Na dnevnom redu 183. sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jučer se našao bivši zadarski župan Stipe Zrilić, prijavljen da je godinama uzimao dodatke na plaću – božićnice, regrese za godišnji i jubilarne nagrade. Riječ je o slučaju koji je punio stupce nacionalnih medija nakon što je predmet dospio i na Visoki upravni sud temeljem nadzora Ministarstva uprave, koje je utvrdilo da su dužnosnici Zadarske županije četiri godine primali dodatke na plaću: naknade za prekovremene sate, regres, pravo na novčanu pomoć, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jubilarne nagrade, dar za djecu, božićnice i stručno usavršavanje.

Povjerenstvo za sukob interesa stoga je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv bivšeg zadarskog župana, a u kojoj se navodi:

– Protiv dužnosnika Stipe Zrilića podnesena je dana 24. kolovoza 2016. g. neanonimna prijava u kojoj se navodi da dužnosnik Stipe Zrilić, župan Zadarske županije, istovremeno uz primanje plaće za obnašanje dužnosti župana prima i dodatne naknade.

Na 183. sjednici, dana 14. lipnja 2017. g. Povjerenstvo je donijelo odluku da se pokreće postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Stipe Zrilića, župana Zadarske županije do 1. lipnja 2017. g., zbog moguće povrede članka 7. točke d) ZSSI-a, koja proizlazi iz primanja plaće za obnašanje navedene dužnosti i primitka jubilarne nagrade u iznosu od 3.600 kn u 2011. g., primitka regresa za korištenje godišnjeg odmora u iznosu od 2.000 kn u 2011. g., božićnice u iznosu od 500 kn u 2011., regresa za korištenje godišnjeg odmora u iznosu od 2.000 kn u 2012. g. i regresa za korištenje godišnjeg odmora u iznosu od 2.500 kn u 2013. godine – navode se u odluci Povjerenstva.

Stipe Zrilić jučer je bio neugodno iznenađen ovom odlukom, za koju još nije niti znao, jer će je Povjerenstvo tek oglasiti na svojim stranicama. No, kaže kako u primanju naknada na plaću ne vidi ničeg spornog jer je postupao prema pravilima:

– Ništa nezakonito nisam napravio, tako se tada radilo u cijeloj državi. Svi su tako radili, pa ne vidim u čemu je problem budući da se isplata temeljila na odluci Županijske skupštine. Po toj su odluci svi dužnosnici imali pravo na ove dodatke, kao i ostali zaposlenici Županije, a kada je odluka o dodacima na plaću promijenjena, više ih nismo primali – kaže Zrilić.

Izvor: Zadarski listMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr