round image on layout top

Povjerenstvo pokreće postupak protiv Stipe Zrilića

15. lipnja 2017. by urednik divider image

Na dnevnom redu 183. sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jučer se našao bivši zadarski župan Stipe Zrilić, prijavljen da je godinama uzimao dodatke na plaću – božićnice, regrese za godišnji i jubilarne nagrade. Riječ je o slučaju koji je punio stupce nacionalnih medija nakon što je predmet dospio i na Visoki upravni sud temeljem nadzora Ministarstva uprave, koje je utvrdilo da su dužnosnici Zadarske županije četiri godine primali dodatke na plaću: naknade za prekovremene sate, regres, pravo na novčanu pomoć, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jubilarne nagrade, dar za djecu, božićnice i stručno usavršavanje.

Povjerenstvo za sukob interesa stoga je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv bivšeg zadarskog župana, a u kojoj se navodi:

– Protiv dužnosnika Stipe Zrilića podnesena je dana 24. kolovoza 2016. g. neanonimna prijava u kojoj se navodi da dužnosnik Stipe Zrilić, župan Zadarske županije, istovremeno uz primanje plaće za obnašanje dužnosti župana prima i dodatne naknade.

Na 183. sjednici, dana 14. lipnja 2017. g. Povjerenstvo je donijelo odluku da se pokreće postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Stipe Zrilića, župana Zadarske županije do 1. lipnja 2017. g., zbog moguće povrede članka 7. točke d) ZSSI-a, koja proizlazi iz primanja plaće za obnašanje navedene dužnosti i primitka jubilarne nagrade u iznosu od 3.600 kn u 2011. g., primitka regresa za korištenje godišnjeg odmora u iznosu od 2.000 kn u 2011. g., božićnice u iznosu od 500 kn u 2011., regresa za korištenje godišnjeg odmora u iznosu od 2.000 kn u 2012. g. i regresa za korištenje godišnjeg odmora u iznosu od 2.500 kn u 2013. godine – navode se u odluci Povjerenstva.

Stipe Zrilić jučer je bio neugodno iznenađen ovom odlukom, za koju još nije niti znao, jer će je Povjerenstvo tek oglasiti na svojim stranicama. No, kaže kako u primanju naknada na plaću ne vidi ničeg spornog jer je postupao prema pravilima:

– Ništa nezakonito nisam napravio, tako se tada radilo u cijeloj državi. Svi su tako radili, pa ne vidim u čemu je problem budući da se isplata temeljila na odluci Županijske skupštine. Po toj su odluci svi dužnosnici imali pravo na ove dodatke, kao i ostali zaposlenici Županije, a kada je odluka o dodacima na plaću promijenjena, više ih nismo primali – kaže Zrilić.

Izvor: Zadarski listDR. IVICA ŽUVELA, NOVI...

Novi čelnik zadarskog HSLS-a, dr. Ivica Žuvela, poslao je otvoreno pismo...

read more

GAŽENIČKI CABARET

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar dalo je u koncesiju Gaženicu Turcima....

read more

Kiša jučer zaposlila...

U Zadru u posljednja 24 sata palo je oko 39 litara kiše po četvornom metru....

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr