round image on layout top

PREKO Utopila se mlada Poljakinja

7. lipnja 2017. by urednik divider image

Jučer kasno poslijepodne nakon opsežne akcije traganja na moru u koji je bio uključen i zrakoplov, u moru kod Preka pronađeno je beživotno tijelo mlade ženske osobe. Akcija traganja je pokrenuta nakon što je par sati prije toga s njemačke jahte Središnjici za traganje poslan poziv u pomoć.

Voditelj broda pod njemačkom zastavom naveo je da je u moru u Zadarskom kanalu u stanju šoka pronađen muškarac koji je im je prenio da je s njim bila ženska osoba koja je nestala.

Sve okolnosti nesreće još nisu poznate, no utvrđeno je da je stradala žena najvjerojatnije poljska državljanka, kao i muškarac koji je prije toga spašen. Navodno je plovio zadarskim akvatorijem na gliseru dužine 8 metara, poljske zastave. Okolnosti nesreće bit će poznate danas tijekom dana.

Priopćenje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je o spasilačko – potražnoj akciji za nestalom ženskom osobom, poduzetoj u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Zadar u Zadarskom kanalu.

Potraga za nestalom započeta je , 6. lipnja u 16.47 sati slijedom zaprimljenog poziva od strane C.D., voditelja motorne jahte imena „Gandalf“, njemačke zastave, koji je službenike MRCC Rijeka obavijestio o muškarcu u moru kojega je izvukao na palubu i koji je u stanju šoka davao nesuvisle podatke o nestanku ženske osobe, navodno njegove prijateljice.

Odmah po zaprimanju poziva službenici LK Zadar u koordinaciji sa MRCC Rijeka pokrenuli su potražnu akciju u Zadarskom kanalu, a u koordinaciju je uključena i Pomorska policija Zadar. Obzirom da je potraga započela u drugome dijelu dana, MRCC Rijeka je u cilju da se iskoristi danje svijetlo u suradnji sa Obalnom stražom RH u potragu angažirala i zrakoplov tipa ‘Pilatus’, koji je sa preletima područja potrage započeo u 18.15 sati, da bi već nakon pola sata dojavio o pronalasku plutajućeg tijela na poziciji sjeveroistočno od pretpostavljene pozicije nestanka.

Nedugo potom iz mora je izvučeno beživotno tijelo mlađe ženske osobe, najvjerojatnije nestale za kojom se i tragalo. Tijelo je preuzeto od strane policijskih službenika u daljnje postupanje, čime je potražna akcija okončana.

Lučka kapetanija Zadar u suradnji sa službenicima Pomorske policije provodi očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.

Prema trenutno dostupnim podatcima stradala ženska osoba najvjerojatnije je poljska državljanka, jednako kao i muškarac spašen iz mora, a prema čijim tvrdnjama je sa istom plovio zadarskim akvatorijem na gliseru dužine 8 metara, poljske zastave.

Svi daljnji rezultati istražnih radnji u ovome slučaju bit će komunicirani prema javnosti od strane Policijske uprave Zadarske.

HRT/ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr