round image on layout top

PREKO Utopila se mlada Poljakinja

7. lipnja 2017. by urednik divider image

Jučer kasno poslijepodne nakon opsežne akcije traganja na moru u koji je bio uključen i zrakoplov, u moru kod Preka pronađeno je beživotno tijelo mlade ženske osobe. Akcija traganja je pokrenuta nakon što je par sati prije toga s njemačke jahte Središnjici za traganje poslan poziv u pomoć.

Voditelj broda pod njemačkom zastavom naveo je da je u moru u Zadarskom kanalu u stanju šoka pronađen muškarac koji je im je prenio da je s njim bila ženska osoba koja je nestala.

Sve okolnosti nesreće još nisu poznate, no utvrđeno je da je stradala žena najvjerojatnije poljska državljanka, kao i muškarac koji je prije toga spašen. Navodno je plovio zadarskim akvatorijem na gliseru dužine 8 metara, poljske zastave. Okolnosti nesreće bit će poznate danas tijekom dana.

Priopćenje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je o spasilačko – potražnoj akciji za nestalom ženskom osobom, poduzetoj u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Zadar u Zadarskom kanalu.

Potraga za nestalom započeta je , 6. lipnja u 16.47 sati slijedom zaprimljenog poziva od strane C.D., voditelja motorne jahte imena „Gandalf“, njemačke zastave, koji je službenike MRCC Rijeka obavijestio o muškarcu u moru kojega je izvukao na palubu i koji je u stanju šoka davao nesuvisle podatke o nestanku ženske osobe, navodno njegove prijateljice.

Odmah po zaprimanju poziva službenici LK Zadar u koordinaciji sa MRCC Rijeka pokrenuli su potražnu akciju u Zadarskom kanalu, a u koordinaciju je uključena i Pomorska policija Zadar. Obzirom da je potraga započela u drugome dijelu dana, MRCC Rijeka je u cilju da se iskoristi danje svijetlo u suradnji sa Obalnom stražom RH u potragu angažirala i zrakoplov tipa ‘Pilatus’, koji je sa preletima područja potrage započeo u 18.15 sati, da bi već nakon pola sata dojavio o pronalasku plutajućeg tijela na poziciji sjeveroistočno od pretpostavljene pozicije nestanka.

Nedugo potom iz mora je izvučeno beživotno tijelo mlađe ženske osobe, najvjerojatnije nestale za kojom se i tragalo. Tijelo je preuzeto od strane policijskih službenika u daljnje postupanje, čime je potražna akcija okončana.

Lučka kapetanija Zadar u suradnji sa službenicima Pomorske policije provodi očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.

Prema trenutno dostupnim podatcima stradala ženska osoba najvjerojatnije je poljska državljanka, jednako kao i muškarac spašen iz mora, a prema čijim tvrdnjama je sa istom plovio zadarskim akvatorijem na gliseru dužine 8 metara, poljske zastave.

Svi daljnji rezultati istražnih radnji u ovome slučaju bit će komunicirani prema javnosti od strane Policijske uprave Zadarske.

HRT/ZDanasNIKOLA ŠIMIĆ TONIN...

Književnik Nikola Šimić Tonin poslao je pripopćenje za medije koje...

read more

MUTNE IGRE Po projektu...

Prije nekoliko mjeseci na zemljištu između Supernove i “Braline...

read more

SUDAC KOLAKUŠIĆ Ovo je...

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić za N1 je komentirao svoj mogući...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr