round image on layout top

U Zadru šok i tuga zbog smrti 14-godišnje djevojčice

23. lipnja 2017. by urednik divider image

Ubijena Zadranka živjela je s roditeljima u obiteljskoj kući u svom gradu, a dio ljeta redovito je provodila na ranču u Žuljinama u Lici kod svojih rođaka iz Zatona Obrovačkog.

Osumnjičenici za teško ubojstvo 14-godišnje Zadranke, njezinoj rođakinji, mještanki Zatona Obrovačkog u dobi od 27 godina, jučer je određen pritvor u trajanju do 30 dana. Ubojstvo učenice 7. razreda jedne zadarske osnovne škole dogodilo se prije tri dana u obiteljskoj kući njezinih rođaka na ranču Mala Mila nedaleko od Lovinca u Lici.

Pritvor je osumnjičenici i to na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) u Karlovcu odredio sudac istrage Županijskog suda u tom gradu Ivan Perković. Odvjetništvo je u prijedlogu za određivanje istražnog zatvora navelo kako to traže zbog opasnosti od ometanja istrage te osobito teških okolnosti kaznenog djela. Ova mještanka Zatona Obrovačkog, kojoj je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti, kod suca istrage branila se šutnjom. Prijeti joj dugogodišnja zatvorska kazna.

Ispitivanju kod suca istrage, gdje je osumnjičena pristupila teška koraka i s izrazom lica na rubu plača, prethodilo je ono u ŽDO-u, koje je trajalo oko pola sata, a Tužiteljstvo se potom oglasilo priopćenjem.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenica u utorak oko 7 sati u obiteljskoj kući u mjestu Mala Mila na području općine Lovinac, s ciljem da usmrti maloljetnicu, ušla u njezinu spavaću sobu u potkrovlju kuće, te joj ondje, točno neutvrđenim oštrim predmetom, zadala dvije ubodne rane u prsni koš i nanijela teške tjelesne ozljede od kojih je maloljetna oštećenica preminula, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

U srijedu je protiv ove mlade žene PU ličko-senjska podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u teško ubojstvo njezine rođakinje, nakon čega je dovezena u PU karlovačku gdje je predana pritvorskom nadzorniku.

Inače, ubijena Zadranka živjela je s roditeljima u obiteljskoj kući u svom gradu, a dio ljeta redovito je provodila na ranču u Žuljinama u Lici kod svojih rođaka iz Zatona Obrovačkog. Roditelje učenice 7. razreda smrt njihove kćeri je strašno šokirala, kao i njezine razredne kolege, profesore i ravnateljicu škole.

Izvor: Zadarski listNIKOLA ŠIMIĆ TONIN...

Književnik Nikola Šimić Tonin poslao je pripopćenje za medije koje...

read more

MUTNE IGRE Po projektu...

Prije nekoliko mjeseci na zemljištu između Supernove i “Braline...

read more

SUDAC KOLAKUŠIĆ Ovo je...

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić za N1 je komentirao svoj mogući...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr