round image on layout top

VELEBIT TRAIL 15. izdanje kultne hrvatske treking utrke 24. lipnja

18. lipnja 2017. by urednik divider image

Starigradski kalendar pustolovnih događanja je iz godine u godinu sve bogatiji, pa nakon prvosvibanjskog natjecanja u penjanju na pakleničkim stijenama i Paklenica trail utrke, slijedi Velebit Trail, jedna od prvih i najzahtjevnijih planinskih utrka u Hrvatskoj.

Tako će 24.lipnja Velebit – mjesto gdje je sve i počelo kada govorimo o planinskom trčanju u Hrvatskoj – po 15.put postati gladijatorska arena jednog od najrespektabilnijih sportskih događanja u Hrvatskoj ali i južnoj Europi.

Svako izdanje utrke donosi novosti, pa Šimun Cimerman, organizator utrke, za ovogodišnju utrku najavljuje 5 težinskih kategorija kako bi svi zaljubljenici u planinsko trčanje pronašli mjesto za sebe:

VELEBIT TRAIL ULTRA 50 MILES: 82 km / 4.000mD+
VELEBIT TRAIL MARATHON: 42 km / 2.200mD+
VELEBIT TRAIL CHALLENGER: 26 km / 1350mD+
VELEBIT TRAIL ACTIVE: 14km / 850mD+
VELEBIT TRAIL LIGHT: 6km / 200mD+
NAPOMENA: Djeca do 12 godina ne plaćaju kotizaciju, a maloljetnici od 13-17 godina i sudionici +60 plaćaju (Light, Active i Challenger kategorije) samo depozit.

Za Ultra kategoriju start je organiziran 23.lipnja u Baškim oštarijama točno u ponoć što postavlja novi izazov pred sudionike, dok ostale kategorije polaze iz centra Starigrada(Trg Stjepana Radića) 24.lipnja u jutarnjim satima.
Za sve one koji bi željeli sudjelovati u nešto ležernijem obliku predviđena je rekreativna Light kategorija kroz kanjon Velike Paklenice koja kreće u 10.00h sa Trga Marasovići na ulazu u NP Paklenica.

Usprkos zahtjevnom velebitskom terenu, interes za Velebit Ultra Trail ne jenjava te se i ove godine očekuje više od 600 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Više informacija o utrci te prijave za sudjelovanje mogu se naći na internetskoj stranici http://www.outdoor.hr/velebit-trail

ZDdanasMarjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr