fbpx

ZADARSKO GOSTOVANJE MIROSLAVA TADIĆA: U četvrtak u crkvi sv. Nikole, a u petak u skate parku na KvartArtu

U četvrtak 8. lipnja će u sklopu Koncertne sezone Zadar u crkvi sv. Nikole nastupiti Miroslav Tadić, jedan od najcjenjenijih gitarista današnjice s programom Tužbalice, igre i uspavanke. Na Koncertu s početkom u 20 sati Tadić će izvesti vlastite obrade folklornih napjeva sa šireg balkanskog područja te u mističnom ambijentu crkve svetog Nikole Zadranima priuštiti izuzetnu glazbenu večer.
Ulaznice su u prodaji na Info pultu Kneževe palače ili se mogu kupiti prije početka koncerta pred crkvom sv. Nikole.

Dan kasnije, 9. lipnja Tadić će održati edukativni koncert posvećen mladima na prvom zadarskom urbanom festivalu Kvartart!
Koncert će se održati na Skate parku (koji se nalazi u zgradi ispod budućeg Centra za mlade u sklopu bivše vojarne Stjepan Radić) s početkom u 21 sat.

Uvijek otvoren za nova iskustva te svojom profesijom naklonjen prenošenju vlastitog znanja, nije mogao odoljeti još jednom nastupu a sve kako bi svoju glazbu približio mlađoj populaciji.

Zbog toga će ovaj koncert biti sasvim drugačiji nego li onaj dan ranije u sklopu zadarske Koncertne sezone. Tadić će prikazati vezu različitih glazbenih stilova; povijesno će se kretati od renesanse do suvremene glazbe, a geografski od Amerike do Indije. Prikazati će kako se barokna glazba može transformirati u blues, makedonska u flamenco, klasična u bossa novu, folklorna u jazz… Na koncertu edukativnog karaktera glazbenik će pričati o procesu stvaranja glazbe i sviranja gitare te će publika moći slobodno postavljati pitanja. Njegova gošća u Kvartu bit će Zadranka Melita Ivković, profesorica gitare u Glazbenoj školi Blagoje Bersa i dugogodišnja članica Zagrebačkog gitarističkog kvarteta.

Miroslav Tadić već dugi niz godina živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. Radi kao pedagog na Sveučilištu u Kaliforniji. Njegov repertoar glazbe sačinjavaju gotovo uvijek folklorne teme iz cijele balkanske regije, a u njima se ističe kao gitarist, skladatelj, aranžer i improvizator u čijoj će ga ulozi publika moći vidjeti ovaj put.

Koncert Miroslava Tadića jedan je od sveukupno tri u sklopu festivala KvartArt – Voštarnica.
Festival je otvoren 2. lipnja i traje do 17. lipnja.
Uz koncerte, publika ima priliku uživati i u edukativnim radionicama, projekcijama, igri i zabavi, a sve u svrhu revitalizacije zapuštenih javnih prostora, stvaranja kreativne atmosfere i populariziranja mladenačke umjetnosti.

Ulaz na edukativni koncert je besplatan.

ZDdanas