round image on layout top

ZADARSKO LJETO 2017 Svira Tadić, pleše Labuđe jezero, a gleda se Chagall

2. lipnja 2017. by urednik divider image

Slavni gitaristi, potom talijanski, američki i afrički jazz i blues izvođači, velike izložbe, feštice petkom, sajmovi domaćih proizvoda, zborovi i KUD-ovi, neizostavna klapska okupljanja na „Klapskim putima“ i nadaleko poznati ruski carski balet – samo su dio iz programa ovogodišnjeg „Zadarskog ljeta“ u lipnju i srpnju koji će kao i svake godine ponuditi obilje dobrog zvuka i ugođaja na cijelom Poluotoku.

Svakodnevna događanja u povijesnom ambijentu Zadra još će uz tradicionalne lokalne i nacionalno prepoznatljive manifestacije „Millenium jump“ i VAK”AN”ZA upotpuniti program 23. Zadarskog kazališnog ljeta i Glazbene večeri u sv. Donatu, kao i niz sportskih događaja od hrvačkog turnira do aquatlona u srpnju.

Program u lipnju već je otvoren Hrvatskim lutkarskim festivalom, a prva poslastica očekuje nas 8. lipnja u Crkvi sve. Nikole kada će svirati slavni gitarista Miroslav Tadić. Gradska loža ugostit će od 13. lipnja do 7. srpnja izložbu slikara Petra Pedra Marune, dok nas najveća atrakcija ovog ljeta očekuje na izložbi „S onu stranu boje“ Marca Chagalla u Kneževoj palači od 15. lipnja do 15. rujna. Grupa „Calypso“ će svirati 18. lipnja na Narodnom trgu, dan kasnije klape te 20. lipnja Akademski pjevački zbor. Gasshuku Kendo turnir održat će se 22. lipnja u Sportskom centru Višnjik, četverodnevni sajam „Domaće je najbolje“ od 26. lipnja ponudit će obilje domaćih proizvoda na zadarskoj rivi, dok će 2. srpnja na Narodnom trgu nastupiti grupa „Synthetica“.

Miroslav Tadić

Vili Kalmeta i grupa „More“ svirat će 6. srpnja na Narodnom trgu, a već sutradan na Forumu možemo uživati u Carskom ruskom baletu i „Labuđem jezeru“. Gradska loža ugostit će 10. srpnja izložbu „Najotrovnije zmije svijeta“. Svečano otvaranje „Glazbenih večeri u sv. Donatu“ s koncertom simfonijskog koncerta HRT-a i dirigentom Ivanom Repušićem bit će 13. srpnja, dok će od 15. srpnja zadarska riva ugostiti desetu po redu „VA”KAN”ZU“ – vaterpolski Amaterski kup „antivaterpolista i neplivača“ Zadarskog akvatorija, jedinstvenu kombinaciju turnira za amatere u vaterpolu i glazbenog programa na najljepšoj Rivi na svijetu. 15. srpnja na bazenu na Kolovarama proslavit će se i 60. godina skakaonice, 21. srpnja na rivi će svirati zadarski „Forum“, a od 26. do 28. srpnja održat će se treći „Zadar Jazz & Blues Festival“, kojeg svakog ljeta u srcu sezone organizira Hrvatsko narodno kazalište Zadar u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra. Tri vruće srpanjske večeri nastupat će redom gospel, jazz, soul i blues pjevačica Joyce Elaine Yuille, dvojac međunarodno priznatih gitarista Josef Wawau Adler i Damir Kukuruzović te egzotični Gangbé Brass Band iz Benina, jedan od najznačajnijih afričkih limenih orkestara.
Tradicionalni „Millennium Jump“ na zadarskoj rivi rezerviran je 29. srpnja, a dva dana kasnije zaključit će se program događanja za lipanj i srpanj s koncertom Nele Šarić i Vjekoslava Babića na Trgu sv. Krševana na manifestaciji „Zadar Classic Open Air“.

Najave svih događanja u Zadru možete pratiti na web stranici TZ grada Zadra na adresi http://zadar.travel/hr/dogadanja ili putem mobilne aplikacije Zadar Travel: http://app.zadar.travel/

ZDdanasPupić oduševljen...

Povodom priopćenja za javnost koji potpisuju vijećnici HNS-a u Gradskom...

read more

Marko Vučetić najavio...

Nezavisni saborski zastupnik iz Zadra Marko Vučetić na svom je Facebook...

read more

PUPIĆ-BAKRAČ Antune...

Povodom izjava SDP-ovca Antuna Novoselovića, priopćenjem za medije oglasio se...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2018 ZADARdanas.hr