fbpx

AKCIJA MLADIH NAPALA BOŽIDARA LONGINA Ante Rubeša: Poštovani lopovi! U imovinsku karticu mogu upisati psa Marleya i mačku Miciku, a pogledajte karticu našeg novog župana!

Poštovani lopovi! Za moje današnje pitanje odabrao sam… – započeo je svoj upit na Aktualnom satu Županijske skupštine vijećnik Ante Rubeša (AM), na što je burno reagirao predsjednik skupštine Željko Lončar (HDZ).

– Poštujte statut! Ja ovdje ne vidim ni jednog lopova – rekao je Lončar.

– Ja ih vidim svugdje – odgovorio je Rubeša i krenuo ispočetka:

– Poštovani lopovi! Šest godina sam u politici i u imovinsku karticu mogu upisati psa Marleya i mačku Miciku koju sam udomio s ulice. S druge strane u imovinskoj kartici novog župana vidim zanimljive stavke. Puste nekretnine i zemljišta, pa jedan posto udjela u marini Dalmacija… – zaredao je Rubeša.

– Nemojte spominjati lopove jer ih ovdje nema! – ponovio je Lončar, no Rubeša je povišenim tonom nastavio govoriti o ratnom profiterstvu, narko dilerima, o „lokalnom potrčku Tomislava Karamarka, Zdenka Zrilića i Božidara Kalmete koji ostvaruje osobnu korist i dolazi u posjed udjela u marini Dalmacija“, pa je nastavio o „poslovno financijsko bankarsko kriminalnim vezama pripadnika zadarske mafije“, protiv kojih su poduzimane policijske akcije, ali ih je „zaustavio i blokirao Tomislav Karamarko, intimus našeg župana“…

Unatoč prekidanjima i izricanjima opomena, Rubeša je cičao i ustrajao u svom „pitanju“ na Aktualnom satu, no na koncu mu je oduzeta riječ i naloženo da napusti govornicu. Stručnim službama zabranjeno je unošenje u zapisnik ime Rubeše, jer ga je predsjednik Lončar izbacio sa sjednice. No samo formalno, jer je Rubeša ostao sjediti u skupštini i derao se iz klupe.

– Kako vama nije jasno da mi vi nećete određivati što ću ja govoriti? – pitao je Rubeša iz klupe predsjednika Lončara.

– Vi na ovoj sjednici više ne postojite. Nema vas – odbrusio je Lončar, temeljeći svoju odluku na Poslovniku.

Rubeša se ipak derao iz klupe:

– Okej, ja ću vas onda nazvati prije sjednice, pa mi vi izdiktirajte što ću pitati na Aktualnom satu. Vi mi napišite pitanja – ljutio se vijećnik Akcije mladih.

Kada je ipak ušutkan, otišao je iza šanka, zanemario domaćicu koja poslužuje kave i pića te je sam sebi skuhao kavu.

– Pa što je tu čudno? Nije bilo zaključano – bile su njegove reakcije na novinarska pitanja o nepristojnosti.

Rubeši je na postavljeno „pitanje“ odgovorio župan Božidar Longin (HDZ), kazavši da u životu nikad nije ni kupovao ni prodavao nikakve dionice, pa tako ni one marine Dalmacija. To je jako začudilo Rubešinog kolegu Marka Pupića Bakrača, koji je rekao da je imovinska kartica župana Božidara Longina objavljena u medijima još 2009.godine, te da se tamo navodi da Longin ima jedan posto udjela u marini Dalmacija.

Vijećnika Ivana Matića (MOST) zanimalo je što se to u tajnosti u Kruševu gradi i da li je točno da se u konspiraciji radi cementara. Odgovoreno mu je da će se to provjeriti, a Pupića Bakrača zanimao je stav župana Longina o KK Zadar, koji je u blokadi i dugovima, a Longin je dvije godine u Hrvatskom košarkaškom savezu. Longin je, međutim, odgovorio da član HKK nije pet godina i da više neće ni biti, no Pupić Bakrač je ustvrdio da bi svejedno, kao župan, trebao imati viziju i strategiju razvoja situacije u KK Zadar.

ZDdanas/Zadarski.hr