round image on layout top

ČETIRI POŽARA NA ZADARSKOM PODRUČJU Na požarište Ceranje upućena dva airtractora

18. srpnja 2017. by urednik divider image

Dva Airtractora upućena su jutros na požarište Ceranje kod Benkovca, a požari su aktivni i na području Radašinovaca, Lišana Ostrovičkih, te Miranja gdje je zahvaćeno minirano područje. Zbog širine fronta požara, kojim je zahvaćen i dio Ornitološkog rezrevata na Vranskom jezeru, airtractori se izmjenjuju u gašenjima lokacija na zadarskom području.

– Na terenu kod Radašinovaca je dvadesetak ljudi s deset vozila, a u Lišanima petnaestak – rekao je Željko Šoša, zapovjednik zadarskog JVP-a koji zbog niza požara na zadarskom području nije mogao krenuti u pomoć splitskim vatrogascima. Sinoć se pak zadarski Tornado brzo organizirao i krenuo u pomoć Splitu, kao i zadarski članovi Torcide.

Još dva Candaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika, upućena su jutros na gašenje požara kod Splita. Trenutno su na splitskom požarištu angažirana ukupno četiri Canadaira CL-415 i dva Airtractora AT-802.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 97 požara (37 u Šibensko-kninskoj, 28 Splitsko-dalmatinskoj, 25 u Zadarskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).
Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 750 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 26 000 tona vode te prevezena 193 vatrogasca i vojnika i 12 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.

ZDdanas/Zadarski.hrMARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom reagiranja Dogus grupe na medijske natpise oglasio se županijski...

read more

REAKCIJA DOGUS GRUPE Ne...

Nastavno na članke objavljene u medijima na temu prodaje luksuznih hotela iz...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom objave u medijima o financijskim problemima u kojima se našla Dogus...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2018 ZADARdanas.hr