fbpx

Dva koncerta Zagrebačkog kvarteta

DVA KONCERTA ZAGREBAČKOG KVARTETA

Utorak, 25. 7. 2017.

Crkva Sv. Donata, 21 h

Majstori komorne glazbe

ZAGREBAČKI KVARTET

Marin Maras, violina

Davor Philips, violina

Hrvoje Philips, viola

Martin Jordan, violončelo

W. A. Mozart, D. Šostakovič

Srijeda, 26. 7. 2017.

Marina Dalmacija – Sukošan – Bibinje, 21 h

Glazba u Marini

ZAGREBAČKI KVARTET

Marin Maras, violina

Davor Philips, violina

Hrvoje Philips, viola

Martin Jordan, violončelo

W. A. Mozart, L. Sorkočević, P. I. Čajkovski, H. Purcell

Zagrebački kvartet, jedan od onih domaćih ansambala koji su tijekom svih godina svoga rada promovirali hrvatsku glazbu diljem zemaljske kugle i to u najboljem svijetlu, nastupa na 57. Glazbenim večerima u Sv. Donatu!

U utorak 25. srpnja koncert će održati u crkvi Sv. Donata na koncertu s početkom u 21 sat.

Sastav Kvarteta danas čine; mladi violinist Marin Maras koji je kao iznimni talent upisao Akademiju u petnaestoj godini života i do danas osvojio niz nagrada i priznanja te je između ostalog predstavljao Hrvatsku na Eurovizijskom natjecanju mladih glazbenika 2010.; violinist Davor Philips profesor na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, njegov brat Hrvoje Philips, violist zaposlen u Simfonijskom orkestru HRT – a te violončelist Martin Jordan koji među četvoricom ima najdulji staž u Kvartetu i to još od 1992. godine.

Na koncertu u Rotondi Kvartet će svirati Mozartov Gudački kvartet br. 16 u Es – duru, seriozno djelo posvećeno Josephu Haydnu i Gudački kvartet br. 8 u c – molu Dmitrija Šostakoviča inspiriran jednim od najtragičnijih događaja u povijesti 20. stoljeća, ognjenom olujom koju su 1945. uzrokovali Saveznici kada su bombardirali Dresden.

Ulaznice su u pretprodaji na Info pultu Kneževe palače od 11 do 13 i 19 do 21 h.

Dan kasnije Kvartet će u sklopu programa koji se već treću godinu za redom odvija u Marini Dalmacija pod nazivom Glazba u Marini, svirati nešto ležerniji koncertni program. Na prekrasnom natkrivenom trijemu upravne zgrade Marine Dalmacija svirat će djela Luke Sorkočevića i lepršavije skladbe Wolfganga Amadeusa Mozarta, Petra Iljiča Čajkovskog i Henryja Purcella.

 

Koncert će se održati u srijedu 26. 7. s početkom u 21 sat, a ulaz je slobodan.