round image on layout top

Hrvatski iseljenici pomažu zadarsku Laticu

7. srpnja 2017. by urednik divider image

Dječjem vrtiću „Latica“, danas je uručena donacija u vrijednosti od 10 tisuća američkih dolara – donacija je to Hrvatsko-Američke dobrotvorne zaklade (Croatian American Charitable Fundation). Tim povodom Laticu je obišao gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima.

Gradonačelnik Dukić zahvalio je na donaciji i istaknuo kako je i ovo dokaz da veza između iseljene i domovinske Hrvatske nikada ne prestaje. Sretan sam što su naši Hrvati iz iseljeništva odlučili pomoći upravo ovoj ustanovi koja već dugi niz godina brine o djeci s teškoćama u razvoju te predlaže, unaprjeđuje i provodi posebne edukacijsko-rehabilitacijske programe za zadovoljavanje specifičnih interesa i pedagoških potreba ove djece s ciljem poticanja maksimalnog razvoja njihovih sposobnosti, rekao je gradonačelnik Dukić.

Ravnateljica vrtića, Vesna Penjalov, zahvalila je na doniram sredstvima te naglasila kako im je svaka pomoć dobrodošla, a ova konkretna sredstva usmjerit će se u nabavku moderne tehnologije za provođenje metode potpomognute komunikacije. Jedan od najčešćih problema djece s teškoćama u razvoju je problem komunikacije na kojem s njima najviše radimo. Danas u svijetu suvremenih tehnologija postoje brojne mogućnosti i metode kako pomoći djeci s komunikacijskim teškoćama i unaprijediti odgojni proces na dobrobit naše djece i njihovih roditelja, a naša je, uz to, obaveza stalno usavršavanje svih stručnih radnika. Ova sredstva usmjerit ćemo upravo u tom pravcu, kazala je Penjalov dodavši kao ju raduje što je ovaj vrtić prepoznat u zajednici zbog posebne vrste programa koju provodi.

Također, ravnateljica Penjalov objasnila je gradonačelniku Dukiću da je prijedlog i projekt za realizaciju ove donacije proveo član Hrvatsko-Američke dobrotvorne zaklade, gospodin Denis Lisica koji živi u NY, inače podrijetlom s otoka Iža, aktivan član zaklade i iznimno vezan uz Zadar i Iž. U konzultaciji s rodbinom i prijateljima iz Zadra, prihvatio je prijedlog doniranja DV „Latica“, upoznao se radom, nastojanjima i potrebama ustanove te je nakon uspostave službenog kontakta donacija stigla. U ime zaklade ček s iznosom uručio je gosp. Robert Zubčić.

Gradonačelnik Dukić, sa suradnicima obišao je vrtić, razgledao prostore u kojima djeca i odgajateljice borave i rade, pozdravio ih, upoznao se s njima i družio. Informirao se o potrebama ustanove i podsjetio da realizacija projekta „Mocire“, gdje će biti preseljen i vrtić „Latica“, ide svojim dogovorenim tijekom.

HRT/ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr