round image on layout top

Izvedba Beethovenove devete simfonije u zadarskoj katedrali oduševila publiku

18. srpnja 2017. by urednik divider image

Sinoć spektakularna izvedba 9. Beethovenove simfonije u katedrali Svete Stošije. Oduševljenje nisu krili ni izvođači ni publika. Zadarski komorni orkestar uz Akademski zbor Ivana Gorana Kovačića te zbor HRT-a pod vodstvom Ivana Repušića dokazali su da se mogu mjeriti sa svjetskim izvedbama.

Katedrala Svete Stošije bila je premala za sve koji su htjeli biti dio prve zadarske produkcije Bethovenove 9. simfonije. Zadranin maestro Ivan Repušić nije mogao sakriti ponos:

– Ovo velebno djelo se izvodi po cijelom svijetu , u najboljim koncertnim dvoranama, a za mene je poseban osjećaj da smo ovo velebno djelo izveli u ovako čarobnom prostoru. Taj ambijentalni spoj sa glazbom je bilo nešto što je i s moje prednje strane orkestar i zbor, a i publika osjetili večeras i mislim da će taj događaj ostati zabilježen u povijesti kulturnog života grada Zadra.

Organizatori su se potrudili da svima pruže užitak slušanja ovog remek- dijela te je ispred katedrale bio postavljen video zid oko kojeg se skupilo preko 200 Zadrana i njihovih gostiju. Maestro Repušić komentirao je:

– Ovo je dokaz da Zadar ima svoju koncertnu publiku da Zadar voli ovakve projekte i to je zbilja poseban događaj za Zadar i veliki Zadar za gradske oce da ovaj hram koji koristimo kao hram glazbe, ali da dobijemo u narednih par godina pravi hram glazbe. Dobili smo jedan mali , značajan ali za ovakav prostor moramo dobiti pravi hram glazbe, pravu koncertnu dvoranu.

Sopranistica Evelin Novak oduševljena je načinom na koji Ivan Repušić drži soliste, zbor i orkestar, a uvjerena je da je i publika ta koja ga nosi: – Nevjerojatna publika. Stvarno ste divni. Ovoga nema ni u Berlinu. Ja sam u stalnom angažmanu u Berlinu, toga nema ni tamo.

ZDdanas/Radio ZadarMARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom reagiranja Dogus grupe na medijske natpise oglasio se županijski...

read more

REAKCIJA DOGUS GRUPE Ne...

Nastavno na članke objavljene u medijima na temu prodaje luksuznih hotela iz...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom objave u medijima o financijskim problemima u kojima se našla Dogus...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2018 ZADARdanas.hr