round image on layout top

Je li moguće: I Bugatti prelazi na struju

22. srpnja 2017. by urednik divider image

Novi udarac za oktanske zaljubljenike stiže iz Bugattija, koji za novu generaciju Chirona predviđa elektrificirani pogon.

Bugatti je potvrdio da već radi na razvoju nove generacije Chirona, koji će na neki način imati implementiran elektromotorni pogon, piše britanski Autocar. Šef kompanije Wolfgang Durheimer otkrio je tako da smjer i brzina razvoja elektromotornih pogona i nadasve tehnologije baterija dopuštaju razmatranja koja idu u smjeru elektrifikacije.

“Elektrifikacija će se dogoditi. Iduća generacija je daleko, ali način na koji se razvijaju ove tehnologije te sama zakonska regulativa jasno govore kako je neka vrsta elektrifikacije sigurna stvar. Bit će prerano da automobil bude čisto električan, ali mislim da će se elektrifikacija dogoditi”, rekao je Durheimer.

Prevedeno, to znači da je aktualni Chiron apsolutni maksimum koji konvencionalni pogon može dati, pa Durheimer misli da će aktualnom modelu cijena samo rasti u budućnosti. Uostalom, i sam će si vjerojatno priuštiti jednoga.

Još zanimljivija je vijest kako Bugatti razmatra lansiranje još jednog modela, koji bi se proizvodio paralelno sa Chironom. Uzevši u obzir da će proizvodnja Chirona trajati još barem osam godina, može se zaključiti da ćemo na nasljednika čekati možda i više od desetljeća. Štoviše, neki spominju kako bi novi model u gamu mogao stići 2024. Chiron bi tako zamjenu mogao dobiti tek 2032. godine.

Izvor: Index.hrPUPIĆ-BAKRAČ Antune...

Povodom izjava SDP-ovca Antuna Novoselovića, priopćenjem za medije oglasio se...

read more

ZADARSKI BLOK –...

Izbori za zadarske mjesne odbore na rasporedu su 9. prosinca, a danas je na...

read more

TKO KADROVIRA U...

Tito Gubić je muškarac koji je promijenio ime i glumio ženu samo kako bi...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2018 ZADARdanas.hr