round image on layout top

LJETNI UPISNI ROK Jednopredmetni studiji standardno najpopularniji

25. srpnja 2017. by urednik divider image

Ljetni upisni rok na Sveučilište u Zadru službeno je završio jučer. Kakav je interes, koji su najpopularniji, a koji manje popularni studiji te koliko je mjesta ostalo za jesenski rok otkrila nam je Paola Bajlo Kalmeta iz ureda za administraciju upisa.

Zanimljivost s ovogodišnjih upisa na Sveučilište u Zadru jest manje zanimanje studenata za sve studije, iako je, kako poručuju iz referade, većina odjela ipak popunila svoju kvotu. Razlog nam je objasnila Paola Bajlo Kalmeta, iz ureda za administraciju upisa:

Ove godine je vrlo simptomatično za cijelu Hrvatsku isto to stanje zbog toga što je 2000 manje maturanata uopće izašlo na maturu i 2000 manje ljudi je imalo pravo upisati svoje željene studije. Ove godine može se reći da je dosta ostalo mjesta na jednopredmetnim studijima i ti se studiji mogu upisati u jesenskom roku.

S obzirom da su upisi završili tek jučer, Bajlo Kalmeta nije nam mogla dati konkretne rezultate za dvopredmetne studije, dok za jednopredmetne studije nije bilo iznenađenja:

Najpopularniji studij, kao i svake godine, to je zaista nepromjenjivo su: jednopredmetni studij psihologije, na kojem nije ostalo ni jedno slobodno mjesto za jesenski rok, nautika i tehnologija pomorskog prometa, pedagogija, engleski, geografija, kultura i turizam stalno aktualni studij, menadžment, također i učiteljski studij i rani predškolski odgoj.

Zanimljivo je također kako je po prvi put vrlo mali broj upisanih na, nekad vrlo popularni, studij Hrvatskog jezika i književnosti, gdje je ostalo čak 21 slobodno mjesto. Negativan trend se nastavlja za klasične jezike, poput grčkog i latinskog, dok je druge strane nedavno osnovan novi stručni studij Informacijske tehnologije koji prati potrebe tržišta, izazvao zanimanje novih studenata.

Upisi za jesenski rok traju do 19. rujna.

ZDdanas/Radio ZadarMARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom reagiranja Dogus grupe na medijske natpise oglasio se županijski...

read more

REAKCIJA DOGUS GRUPE Ne...

Nastavno na članke objavljene u medijima na temu prodaje luksuznih hotela iz...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom objave u medijima o financijskim problemima u kojima se našla Dogus...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2018 ZADARdanas.hr