fbpx

MARKO PUPIĆ BAKRAČ O KK ZADAR Njima treba potrčkalo koji će u djelo provoditi njihove štetočinske naume

Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač, oglasio se i ovaj tjedan s priopćenjem na temu KK Zadar. Priopćenje prenosimo u cijelosti.


Kao i kod bolesnika u terminalnoj fazi bolesti tako se kriza u KK Zadar produbljuje iz dana u dan.

S obzirom na tijek događanja takav scenarij je bio jasan i lako predvidljiv. Stoga začuđuje da se u ovoj situaciji gradonačelnik Branko Dukić konzultira s onima koji su svojim nečinjenjem, skrivanjem činjeničnog stanja i metenjem problema pod tepih kumovali eskalaciji stanja do ovih razmjera. Albert Einstein je rekao: “Ne možemo riješiti probleme na isti način na koji smo ih stvorili.” Pogotovo ih ne mogu rješavati isti ljudi koji su ih stvorili.

Boris Skroće bulazni kako financijska blokada kluba iznosi samo 300 000 kuna, ne spominje visinu duga, minorizira probleme. Ne spominje ni ono najbitnije da se ne ispunjavaju uvjeti iz predstečajne nagodbe te da je klub u blokadi preko 2 mjeseca čime su se formalno-pravno stekli uvjeti za pokretanje stečaja nad KK Zadar š.d.d .
Nadzorni odbor objavio je natječaj za direktora kluba sa uvjetima gdje još jedino fali slika kandidata koji će biti izabran. Dobro su mi pročešljali životopis pa su sastaviti natječaj na način da se ne mogu kandidirati. Ne žele se dovesti u situaciju kao prije 4 godine kada sam se bio kandidat te im u oči skresao ono što ih spada. Njima treba potrčkalo koji će u djelo provoditi njihove štetočinske naume.

Plan je odblokirati KK Zadar rebalansom, preko ministra Marića zaustavi prisilnu naplata Porezne uprave (osim što je protuzakonito to je kratkoročna mjera od koje nema vajde), skrpati stvari da se može započeti sezona. Dakle i dalje nojevski gurati glavu u pijesak.
Tri dana nakon istupa Borisa Skroće uslijedila je i blokada FIBE. Kako se raširila informacija da će rebalansom gradskog proračuna klub dobiti sredstva bivši igrači se spremaju masovno blokirati račun kluba jer im je to jedini način naplate potraživanja. Do početka ABA lige 2 su mjeseca a klub ima blokiran račun i nema igrača. Čak i ako se odblokira perspektiva njegove brze blokade je više nego izvjesna. Klub je prezadužen, dugovi su neotplativi posebno kad se uzme u obzir da je KK Zadar š.d.d i kao takav u sustavu PDVa. Rebalans gradskog proračuna nije rješenje nego samo odgađanje neminovnog, suludo bacanje novca.

Uz to Dukićevi „mudri” savjetnici sugeriraju mu da financijski uguši KK Jazine Arbanasi i onemogući im igranje u A1 ligi. Osim što je to nepošteno i nesportski time bi se uništila jedina eventualna slamka spasa za zadarsku košarku budući da je fuzija klubova, vraćanje na koncept udruge građana, novi početak iz A1 lige jedino razumno rješenje.
Totalni apsurdistan. Koji ima svoj nastavak bolje rečeno reprize na izglasavanju proračuna svake godine kao u filmu Beskrajni dan.
Na prijedlogu proračuna za 2018 godinu izaći će Joso Nekić i reći da nema novca za besplatne udžbenike i niže cijene vrtića, Mario Pešut će predstaviti proračun u kojem se ponovno umanjuju davanja za socijalu, Radovan Dunatov u kojem se ponovno umanjuju davanja za kulturu, Branko Dukić će odustati od predizbornog obećanja o povećanju porodiljnih naknada….

Ima li toj beskrajnoj gluposti kraja ?

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač