fbpx

ODGOVOR BIVŠE NAČELNICE SANDRE VUKIĆ: Luka Perinić se ponaša kao diktator i širi laži o meni i općinskim djelatnicima!

Na tvrdnje novog načelnika Općine Vrsi Luke Perinića, reagirala je bivša načelnica Sandra Vukić. Nezino priopćenje prenosimo u cijelosti.


“Prema Zakonu o medijima, članku 56. podnosimo zahtjev da objavite reagiranje na priopćenje načelnika Općine Vrsi Luke Perinića. Načelnik Općine Vrsi kontinuirano širi laži i dezinformacije u javnosti i nastavlja sa svojom „prljavom” predizbornom kampanjom s kojom je i došao na vlast. Umjesto da se uhvati odgovornog posla načelnika za koji očito nije dorastao on manjak svoga znanja, nesposobnost i nekompetentnost želi prikriti blaćenjem bivše načelnice i djelatnika Općine Vrsi. Čak je jednom prilikom djelatniku rekao „Znaš li ti tko sam ja?”. On vjerojatno misli da ima ovlasti diktatora i apsolutista i da mu se svi moraju pokoravati. Radi informiranja javnosti s punom odgovornosti iznosimo slijedeće tvrdnje.

Primopredaja je izvršena prema Zakonu o postupku primopredaje vlasti, članku 10.a. Primopredaja izvršnih ovlasti u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave. lsto tako tim člankom propisano je što izvješće treba sadržavati. U privitku vam prilažemo i kopiju lzvješća iz kojeg se vidi da su zadovoljene sve odredbe navedenog Zakona. On očito nije upoznat sa spomenutim Zakonom pa vjerojatno priča o nekim svojim fikcijama i zabludama koje mu je gospodin Vidučić izdiktirao.

Isto tako djelatnici koje svakodnevno blati i omalovažava putem medija su mu se prilikom primopredaje stavili na raspolaganje i spremno mu izjavili da ih pita što ga eventualno zanima o radu Općine. Luka Perinić nije imao niti jedno pitanje nego je izjavio da njega zanimaju samo fešte i koncesije na pomorskom dobru. Pozivamo ga da prestane s prozivanjima i blaćenjima te da se okrene poslu i suradnji s djelatnicima jer jedino se zajedno može ići naprijed, a ne kako on misli podjelama i podvalama. On nije niti apsolutni vladar niti diktator niti se smije tako ponašati. On ne smije o djelatnicima iznositi neistine u javnosti jer oni nisu političari ni javne osobe već stručnjaci koji dugo godina odgovorno rade svoj posao i treba ih uvažavati.

Oni su Zakonom o radu dužni iskoristiti svoj godišnji odmor do 30. lipnja, ali i to Luka Perinić vjerojatno ne zna. Ne zna niti za odredbu članka 80. Zakona o radu. lsto tako poručujemo mu da umjesto priča i piše neistine malo prolista zakonske propise. Tako iznosi neistine da je putem privatnih kanala čuo da će ići na bolovanje, a ti djelatnici niti jedan jedini dan nisu bili na bolovanju za vrijeme svog dugogodišnjeg rada u Općini Vrsi. Priča o njihovim plaćama, lažno iznoseći neto iznose i uvećavajući ih kako bi obmanuo javnost i pokušao ih diskreditirati. Je li to ponašanje jednog načelnika?

Ukinuo im je šifre za pristup računalnom programu, šifre za pristup mailu, sve lozinke, oduzeo ključeve prostorija u kojima rade, ukinuo SIM kartice pa izjavljuje da ih ne može dobiti na mobitel i sl. Angažirao je osobe od svog povjerenja da se bave forenzičkim analizama, rastavljanjima računala i revizijom poslovanja bez prisustva djelatnika. Mi smo u više navrata pozivali državne institucije da one to obavljaju, a ne osobe od povjerenja Luke Perinića i Vedrana Vidučića. Zašto državne institucije nije pozvao u nadzor? Zato što one rade po zakonskim propisima i ne slušaju naredbe od Načelnika, za razliku od privatnih osoba koje plaća proračunskim novcem, a ima mogućnost da zove državne institucije. Neka surađuje s državnim institucijama, a ne s privatnim s kojima postoji osnovana sumnja da namješta dokumentaciju.

lznosi neistine tvrdeći da mu nije ostavljen niti jedan službeni akt. Općina u svom radu koristi računalni program tvrtke Libusoft Cicom d.o.o. iz Zagreba koja ima on-line server i sve se nalazi na tom serveru i u arhivama. Spominje troškove koji ne postoje. Predizborni skupovi nikad nisu financirani općinskim novcem, a on neka svoje tvrdnje potkrijepi dokazima i prestane se koristiti metodama Vedrana Vidučića.

Zato neka Luka Perinić objavi tko je financirao njegovu kampanju? Možda oni čiji kamioni ovih dana nasipaju obalu Općine Vrsi? Preko kojeg natječaja su oni dobili poslove? Sandra Vukić nikada nije otežavala preuzimanje Općine Luki Periniću, ali vjerojatno Luka Perinić očekuje da će ga Sandra Vukić voditi za ruku i objašnjavati mu kako se upravlja i vodi Općina. Luka Perinić dobio je uređenu, opremljenu i Općinu bez dugova i kredita. Sugeriramo mu da već jednom krene raditi, ali ne na ovako primitivan način već suradnjom s mještanima i zaposlenicima nastavljajući dosadašnji razvoj naše Općine”, stoji u reagiranju Sandre Vukić.