round image on layout top

Povećanje naknade vijećnicima izazvalo burnu raspravu: Pupić Bakrač “Vi ste elitisi koji žive u svojim oblacima, iznad naroda!”

14. srpnja 2017. by urednik divider image

Nakon stanke predsjednik Skupštine Zadarske županije Željko Lončar odustao je od prijedloga da se na današnjem dnevnom redu sjednice nađe točka o podizanju vijećničkih naknada. Točka je odgođena za iduću sjednicu.

Luđaštvom, nenormalnim i glupošću nazvao je Marko Pupić Bakrač (AM) na početku današnje sjednice Skupštine Zadarske županije namjeru HDZ-a i koalicijskih partnera da povećaju naknade vijećnicima.

Naime, na početku sjednice Željko Šoša (HDZ) predložio je dopunu dnevnog reda s tri točke, a jedna od njih je i povećanje naknade vijećnicima. Prema prijedlogu, predsjednik skupštine Željko Lončar bi umjesto sadašnjih 1600 dobivao 4000 kuna, potpredsjednici 2000 umjesto 1300 kuna, a predsjednici radnih tijela 1900 umjesto 1500 kuna, dok bi obični vijećnici imali 1300 umjesto 1000 kuna mjesečno.

“Vi ste elitisi koji žive u svojim oblacima, iznad naroda” poručio je Marko Pupić Bakrač, na što je predsjednik skupštine Željko Lončar prekinuo sjednicu i odredio stanku od 15 minuta kako bi se stranački klubovi mogli usuglasiti.

Protiv povećanja vijećničkih naknada bili su i pripadnici MOST-a, a članovi Akcije mladih poručuju da se neće maknuti iz vijećnice dok se ne odustane od povećanja naknada.

Zadarski.hr/ZDanasVIDEO “Poturica...

Županijski vijećnik Akcije mladih i Mosta, Marko Pupić-Bakrač, na svom...

read more

Za suradnju s Kinom i 16...

Zadarska županija postala je članicom Udruge lokalnih čelnika zemalja...

read more

REAGIRANJE AKCIJE MLADIH...

Prioćenje županijske vijećnice Akcije mladih i Mosta Marjane Botić o...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2018 ZADARdanas.hr