fbpx

Povećanje naknade vijećnicima izazvalo burnu raspravu: Pupić Bakrač “Vi ste elitisi koji žive u svojim oblacima, iznad naroda!”

Nakon stanke predsjednik Skupštine Zadarske županije Željko Lončar odustao je od prijedloga da se na današnjem dnevnom redu sjednice nađe točka o podizanju vijećničkih naknada. Točka je odgođena za iduću sjednicu.

Luđaštvom, nenormalnim i glupošću nazvao je Marko Pupić Bakrač (AM) na početku današnje sjednice Skupštine Zadarske županije namjeru HDZ-a i koalicijskih partnera da povećaju naknade vijećnicima.

Naime, na početku sjednice Željko Šoša (HDZ) predložio je dopunu dnevnog reda s tri točke, a jedna od njih je i povećanje naknade vijećnicima. Prema prijedlogu, predsjednik skupštine Željko Lončar bi umjesto sadašnjih 1600 dobivao 4000 kuna, potpredsjednici 2000 umjesto 1300 kuna, a predsjednici radnih tijela 1900 umjesto 1500 kuna, dok bi obični vijećnici imali 1300 umjesto 1000 kuna mjesečno.

“Vi ste elitisi koji žive u svojim oblacima, iznad naroda” poručio je Marko Pupić Bakrač, na što je predsjednik skupštine Željko Lončar prekinuo sjednicu i odredio stanku od 15 minuta kako bi se stranački klubovi mogli usuglasiti.

Protiv povećanja vijećničkih naknada bili su i pripadnici MOST-a, a članovi Akcije mladih poručuju da se neće maknuti iz vijećnice dok se ne odustane od povećanja naknada.

Zadarski.hr/ZDanas