round image on layout top

PRVA ZADARSKA PRODUKCIJA BEETHOVENOVE DEVETE SIMFONIJE U ponedjeljak 17. srpnja Roman Simović za pultom koncertnog majstora

14. srpnja 2017. by urednik divider image

Roman Simović i ove godine bit će od pomoći Zadarskom komornom orkestru te će na koncertu u ponedjeljak 17. srpnja s početkom u 21 sat, sjediti za pultom koncertnog majstora na prvoj zadarskoj produkciji Beethovenove Devete simfonije pod ravnanjem maestra Ivana Repušića!

Izvedba Devete simfonije kruna je višegodišnjeg projekta kojega Zadarski komori orkestar provodi uz pomoć Glazbenih večeri u sv. Donatu i Koncertnog ureda Zadar. Naime, posljednjih ljeta Zadarski komorni orkestar postaje simfonijski te je do danas izveo sve Beethovenove simfonije osim Eroice, čija nas izvedba čeka sljedeće sezone. Ovoga ljeta na redu je pretposljednja Beethovenova simfonija u nizu izvedbi toga 57 godina starog orkestra – veličanstvena Deveta!

Povijesni je to trenutak za zadarsku glazbu i glazbenike te vrhunac rada Zadarskog komornog orkestra koji će sa suradnicima, Zborom Hrvatske radiotelevizije i Akademskim zborom Ivan Goran Kovačić te solistima (EvelinNovak, sopran, Jelena Kordić, mezzosopran, Tomislav Mužek, tenor
i Ante Jerkunica, bas) redom izvrsnim pjevačima, izvesti jednu od najraskošnijih partitura klasične glazbe.

U akustički besprijekornom i ambijentalno inspirativnom prostoru zadarske katedrale svete Stošije, zagrmjet će zvuci djela koje je aktualno danas kao i prije više od 190 godina kad je praizvedeno; ono poziva na zajedništvo i bratstvo te pronosi ideju jednakosti i slobode.

Ulaz na koncert je slobodan!MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom reagiranja Dogus grupe na medijske natpise oglasio se županijski...

read more

REAKCIJA DOGUS GRUPE Ne...

Nastavno na članke objavljene u medijima na temu prodaje luksuznih hotela iz...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom objave u medijima o financijskim problemima u kojima se našla Dogus...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2018 ZADARdanas.hr