fbpx

ROMANTIC POSTCARD FOR ZADAR Zadrane i njihove goste ulicama vodit će glumci u starinskim odorama

Zadar dobiva novu kulturno-turističku atrakciju. Zadrane i njihove goste, ulicama i trgovima grada, vodit će glumci u starinskim odorama, te ih upoznati s najljepšim pričama i legendama. Novi projekt Narodnog muzeja Zadar je i Romantic postcard for Zadar.

Idassa i Jader, tražeći ljubav, putuju kroz prostor i vrijeme, zaustavljajući se na 14 lokacija, počevši od Narodnog trga, do Morskih orgulja. Nastavak je to multimedijskog projekta „Plovidba kamenim brodom”, autorice Ane Dobrović.

Nositelj projekta je Narodni muzej Zadar, uz partnere „Romantic Adriatic“, agencije za izvođačku umjetnost, Hrvatsku poštu, Kazalište lutaka Zadar, HNK Zadar, i hotel „Kolovare“. Projekt su podržali TZ Grada Zadra, Grad Zadar i Zadarska županija. Idassu i Jadera utjelovit će Gabrijela Meštrović-Maštruko, Dragan Veselić, Josip Mihatov, Ivica Štorić, dok će se za kostimografiju pobrinuti Marija Šarić Ban. Koordinator projekta je Donat Dobrović.

ROMANTIC POSTCARD FOR ZADAR

Idassa i Jader dočekuju goste i unutar aplikacije „Izi travel“, putem koje će u romantičnu šetnju gradom moći virtualno krenuti i svi oni koji nisu u Zadru. A tu će ih dočekati prvi u svijetu virtualni lokoti ljubavi, koje, svi koji žele mogu stvoriti sami putem epostcarda, mobilne aplikacije Hrvatske pošte koja omogućava slanje personaliziranih razglednica koje se u fizičkom obliku dostavljaju primatelju. Treba samo prepustiti se mašti, osmisliti fotografiju, koja će, putem ove besplatne, originalne i svima dostupne aplikacije postati razglednica, a nju će na adresu Narodnog muzeja u Zadru, koju treba upisati, u fizičkom obliku dostaviti poštar. Najbolje, najoriginalnije i najromantičnije razglednice, bit će nagrađene besplatnim vikendom u Zadru za dvije osobe. Sve razglednice, poslane putem epostcarda, na ovaj način, postat će dio zbirke Narodnog muzeja u Zadru, koji će čuvati lokote ljubavi u obliku razglednica, kao jedini takav muzej u svijetu. Detaljnije upute i pravila nagradnog natječaja mogu se naći na www.epostcard.hr i www.nmz.hr.

HRT/ZDanas