round image on layout top

Solana Nin početak ovog ljeta obilježava tradicionalnim događajem – Danom otvorenih vrata

4. srpnja 2017. by urednik divider image

Početak ovog ljeta, 23.lipnja 2017. Solana Nin obilježava tradicionalnim događajem – Danom otvorenih vrata, s početkom u 8 sati do kasnih večernjih sati. S ponosom predstavljamo prvi od ukupno šest Dana otvorenih vrata tijekom ljetne sezone 2017. Značajni datumi  kojima želimo predstaviti svoju djelatnost široj javnosti su : 6.srpnja, 20. srpnja, 17. kolovoza, 31. kolovoza, 14. rujna.

Solana Nin ovoga ljeta prvi put poziva posjetitelje na Dan otvorenih vrata. Naime, 23.lipnja  s početkom u osam sati Solana Nin otvara svoja vrata posjetiteljima koji će moći do kasnih večernjih sati uživati u besplatnim obilascima uz stručno vodstvo.  Muzej soli i suvenirnica otvorit će također svoja vrata cijeli taj dan, u vremenskom razdoblju od osam sati ujutro do 22 sata navečer.
Tu posjetitelji mogu uživati i u našem bogatom asortimanu sa soli te probati naše nove proizvode džem s cvijetom soli, med s cvijetom soli i   sladoled s cvijetom soli.
Posjetitelji mogu posjetiti i našu Kuću soli, čije je unutrašnjost obložena solju.U Kući soli mogu se vidjeti fascinantne fotografije, kako iz davne prošlosti tako i one iz novijeg vremena, na kojima je zabilježen mukotrpan rad, generacije radnika, povijest i tradicija. Isto tako u Kući soli nalazi se velika maketa Solane obložena staklom sa svjetlosnim efektima, te se pomoću nje posjetiteljima može bolje vizualno približiti način rada, izgled cjelokupnog ogromnog područja koji pokriva Solana zajedno sa svojim bazenima. Također se tu može uživati i u dokumentarnim filmovima vezanim za Solanu, tradicionalan rad, ručnu berbu soli koja se i dan danas njeguje ovdje. Pregršt sadržaja za sve generacije u Solani Nin dostupno je cijele ove sezone, stoga posjetite nas i uvjerite se kako tradicija i povijest mogu ostati netaknute dan danas.
Posjetite nas i budite dio tradicije, oživimo je i čuvajmo je  i za buduće generacije, baš onako kako su je naši stari čuvali 1.500 godina za nas danas.

ZDanasNIKOLA ŠIMIĆ TONIN...

Književnik Nikola Šimić Tonin poslao je pripopćenje za medije koje...

read more

MUTNE IGRE Po projektu...

Prije nekoliko mjeseci na zemljištu između Supernove i “Braline...

read more

SUDAC KOLAKUŠIĆ Ovo je...

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić za N1 je komentirao svoj mogući...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr