fbpx

STIŽE PROMJENA VREMENA Oluje, kiša i grmljavina već za nekoliko sati očekuju dijelove Hrvatske

Kako javljaju dežurni meteorolozi, pred nama je burna promjena vremena koju će donijeti kiša, pljuskovi i grmljavina.

Već u roku od nekoliko sati očekuju se prve kapi kiše na sjevernom Jadranu, a oko podneva u unutrašnjosti Hrvatske.

Meteoalarm je za najveći dio zemlje za danas izdao narančasto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena, dok je za središnju Dalmaciju i krajnji jug zemlje izdano žuto upozorenje zbog visokih temperatura.

U središnjoj Hrvatskoj naoblaka od sredine dana

Vruće će se na početku dana zadržati na istoku zemlje, gdje se očekuje barem djelomice sunčano vrijeme te će se tijekom dana naoblačiti, a prema večeri i noći mjestimice će biti kiše i pljuskova koji lokalno mogu biti izraženiji.

U središnjoj Hrvatskoj očekuje se porast naoblake od sredine dana, a u drugom dijelu dana i u noći raste vjerojatnost za kišu te lokalne pljuskove i grmljavinu koji mjestimice mogu biti izraženiji, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme.

Na sjevernom Jadranu pljuskovi prijepodne

Na sjevernom Jadranu izraženijih pljuskova može biti već prijepodne, a drugdje poslijepodne i navečer. Vjetar povremeno umjeren jugozapadni, na Jadranu jugo i jugozapadnjak, a uz nestabilnosti lokalno će biti i jakog vjetra. Jutro će biti toplo, osobito na moru.
Dnevna temperatura ipak niža od jučerašnje, u gorju između 26 i 29, na Jadranu od 28 do 31 stupanj.

Na krajnjem jugu očekuje se pretežno sunčano i vruće vrijeme, a iako će prema večeri oblaka biti više, zadržat će se uglavnom suho vrijeme, dok se kiša očekuje u noći na utorak. Puhat će uglavnom umjereno jugo. Noć vrlo topla, a danju vruće.

Od sutra 10-ak °C svježije

Sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, ponegdje i izraženijim te osjetno svježije.

Na Jadranu u utorak promjenljivo i nestabilno s čestom kišom i pljuskovima, ponegdje izraženijim.

Dakle, ponedjeljak donosi postupno naoblačenje sa zapada, uz mjestimičnu kišu i pljuskove, a moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme. Od utorka na kopnu i za 10-ak °C stupnjeva svježije, javlja HRT.

Index.hr/ZDanas